Sider

tirsdag den 26. marts 2019

Karamelkage

Denne "blondie" lavede jeg til min mand, som ikke kan fordrage chokolade. Personligt synes jeg den ville være bedre, hvis man byttede den hvide chokolade ud med mørk, men den er bestemt også lækker sådan her! Den er ekstremt lækker i konsistensen, klæbrig og fudgy i midten, men med knas fra mandlerne.


220 g. smeltet smør
250 g. brun farin
75 g. sukker
3 æg (2, hvis de er meget store)
2 tsk. vaniljeessens
2 tsk. majsstivelse
280 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g. grofthakkede mandler
100 g. hakket, hvid chokolade

Karamel:
1 ds. kondenseret mælk
80 g. smør
80 g. brun farin

Kom ingredienserne til karamellen i en gryde og lad det simre et kvarteres tid, til det er gyldenbrunt og tykkere i det. Imens laver du kagedejen, men husk at røre i den af og til.

Pisk smør, sukker, farin og vaniljeessens sammen. Tilsæt æggene et af gangen, rør godt imellem. Sigt mel, majsstivelse, bagepulver og salt i dejen, og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt til sidst de hakkede mandler og chokoladen. 

Beklæd en 23x33 cm form med bagepapir og fordel halvdelen (max 2/3) af dejen i bunden. Hæld karamellen ud over, og fordel til sidst små klatter af kagedejen på toppen, så det er jævnt fordelt og stort set dækker karamellen. 

Bag kagen i en 175 grader forvarmet oven (varmluft), i 25-30 minutter.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar