Sider

søndag den 24. marts 2019

Cheesecake alá fransk citrontærte.



Bund:
200 g. knust digestive
75 g. hakkede mandler
100 g. smeltet smør
75 g. grofthakket hvid chokolade

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem i minihakkeren sammen med Digestive. Det behøver ikke være helt pulveriseret, lidt struktur er fint. Bland det med smeltet smør og rør til sidst den hvide chokolade i (når smørret er kølet lidt af). Pres det ud i en smurt springform (Ø20), så du har en helt fast bund (både kant og bund).

Cheesecake
400 g. flødeost

1 ds. sødet kondenseret mælk
Skal og saft fra 3 citroner
2 tsk. vaniljeessens
1 spsk. majsstivelse
2 store æg
2 æggeblommer (gem hviden til marengsen)

Pisk flødeost, vaniljeessens og kondenseret mælk godt sammen. Pisk æggene i ét af gangen (de løse blomme til sidst). Pisk majsstivelsen i. Pisk til sidst citronskallen og -saften i.

Hæld massen over kiksebunden og bag den (med et vådt håndklæde viklet om kanten af formen) v. 150 grader (ikke varmluft) i 1 time. Den må gerne være lidt "jiggly" i midten, når du tager den ud.
Lad den køle af på køkkenbordet. 

Lemoncurd:
1 dl citronsaft (ca. 3-4 citroner)
150 g sukker
2 æg
2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
2 spsk revet citronskal
60 g smør

Bland citron, sukker og æg i en lille gryde. Varm det op ved middelvarme under omrøring (Det må ikke koge!) Når massen begynder at tykne, tilsættes smør og citronskal. Forsæt med at piske indtil det begynder at tykne ordentligt - konsistensen skal være som en tyk vaniljecreme. Hæld til sidst curd'en gennem en sigte. Lad den køle næsten helt af, inden du fordeler den over kagen. Lad kagen stå i køleskabet indtil du kommer marengs på - men vent med det til umiddelbart inden servering.

Marengs:
4 æggehvider
200 g. sukker

Umiddelbart inden servering:
Pisk ingredienserne godt sammen (start med halvdelen af sukkeret, og kom resten i lidt af gangen), til du har en helt fast marengs - det tager ca. 10 minutter på røremaskine. Kom det i en sprøjtepose, og pynt kagen som du lyster. Brænd toppen med en gasbrænder - forsigtigt, ellers bliver den sort!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar