Sider

torsdag den 20. december 2018

Nødde-/karamelbund m. kirsebær- & chokolademousse


Bund:
200 g. nødder (jeg foretrækker lige dele pistachie/hasselnød/mandel)
1 spsk. hvedemel
4 æggehvider
150 g. rørsukker

Rist nødderne på en tør pande. Blend dem og rør melet i.
Pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret. Vend nøddeblandingen i æggehviderne. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (her er brugt en Ø24) og kom den anden halvdel i en sprøjtepose uden tyl. Bag den i 16-17 minutter v. 180 grader (varmluft).

Karamel:
1 ds. kondenseret mælk
80 g. brun farin
80 g. smør
½ tsk flagesalt

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op indtil det er tykt og gyldent. Rør hele tiden.

Tag bunden ud af ovnen, og start med at sprøjte en yderkant ovenpå den, så karamellen ikke kan løbe ud og røre ven kanten af springformen - så vil den nemlig brænde på. Hæld karamellen ud på den bagte bund og sprøjt resten af dejen ud ovenpå den - prøv at forsegle den helt, så karamellen er helt indkapslet. Bag den i yderligere 20 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Kirsebærmousse:
3 blade husblas
150 g. kirsebærsovs, uden hele kirsebær
50 g. sukker
3-4 spsk. citronsaft
2½ dl. piskefløde
150 g. mascarpone

Udblød husblas'en i koldt vand. Smelt sukker og citronsaft i en lille gryde og smelt husblassen heri. Rør kirsebærsovsen i, så det er en homogen masse. Pisk fløde, mascarpone og vanilje sammen til en letpisket skum. Vend kirsebærsovsen i og hæld den over chokoladebunden. Bank formen et par gange hårdt ned i bordet, så du undgår luftbobler i moussen. 

Chokolademousse:
120 g. god mørk chokolade
3½ dl. piskefløde

Hak chokoladen. Opvarm piskefløden til under kogepunktet (ca. 80 grader) og hæld det over den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 minutter, inden du rører i en lille cirkel i midten, indtil al chokoladen er smeltet og du har en homogen masse. Kom vita-wrap henover (så det rører ved overfladen, så der ikke kommer kondens). Lad den køle HELT af (jeg lader den stå natten over), inden du pisker den op (pas på ikke at overpiske). Fordel den på toppen af kirsebærmoussen og lad kagen stå på køl indtil servering.

Jeg har pyntet med flødeskumstoppe, hasselnøddeflager og guldstøv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar