Sider

onsdag den 12. december 2018

Luciaboller.


2½ dl mælk
25 g gær
75 g smør
0,2 g safran
1/½ dl sukker
1/4 tsk salt
2 spsk lunkent vand
1 æg
450 g hvedemel rosiner til pynt

1 æg til pensling
Rosiner til pynt.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Opløs gæren i det lunkne vand og rør det ud i.
Knus safran i en morter (eller kør det sammen med sukkeret på en Grinder, som jeg gør) og tilsæt det sammen med salt og sukker. Rør melet i og tilsæt til sidst ægget. Ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Del dejen i 12 stykker og rul dem til fingertykke pølser og rul dem i form og pynt med rosiner. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.

Bages i en 225 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i ca. 12 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar