Sider

lørdag den 8. september 2018

Karameltærte med chokoladeganasche



Bund:
175 g. mariekiks
100 g. Digestive
175 g. smør

Knus kiksene i minihakkeren og rær det smeltede smør i. Pres det ud i en tærteform (Ø27), så det er helt fast. Bag bunden v. 160 grader (ikke varmluft) i ca. 10 minutter.

Karamelfyld:
125 g. smør
215 g. brun farin
1½ tsk. salt
2 ds. kondenseret mælk

Smelt smørret i en gryde ved medium varme og rør efterfølgende sukkeret ud i, indtil det er helt smeltet. Når det begynder at boble godt, tilsættes den kondenserede mælk under konstant omrøring. Rør hele tiden i massen, indtil karamellen begynder at dampe (det tager ca. 4-5 minutter). Tilsæt salt og hæld karamellen udover tærtebunden. Bages ca. 20 minutter, indtil der er "skind" på toppen, men den stadig er eftergivende i midten (tryk forsigtigt med bagsiden af en ske). Lad den køle af på køkkenbordet imens du laver chokoladeganaschen.

Chokoladeganache:
150 g. hakket mørk chokolade
1 dl. piskefløde
(Flagesalt til pynt)

Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det i en skål med den hakkede chokolade. Lad det stå et minutes tid, inden du rører det sammen med små cirkelbevægelser. Lad det sætte sig i 5- 10 minutter, inden du hælder det ud over kagen. Pynt med flagesalt inden servering.

Hvis du laver den i god tid, så sørg for at lade den komme til stuetemperatur inden servering. Den kan snildt holde sig 4-5 dage på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar