søndag den 16. september 2018
Rabarbercheesecake
Bund:
165 g. Digestive
85. g. smeltet smør
25 g. mandler
30 g. brun farin
Knus kiks og mandler i minihakkeren. Rør sukker og smeltet smør ud i og mas det i bunden af en springform m. bagepapir i bunden (Ø20). Bages v. 180 grader (ikke varmluft) i 10 minutter.
Cheesecake:
2 pk. flødeost (ikke light!)
3 æg
100 g. sukker
60 g. brun farin
1 tsk. vaniljepasta
1 spsk. majsstivelse
Pisk ost og sukker godt sammen. Tilsæt æg og vanilje og pisk igen v. lav hastighed, indtil det er en homogen masse. Hæld massen over bunden og bag den i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Topping:
3-4 stængler rabarber
½ dl. vand
3 spsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis
1/4 tsk. kanel
2½ blade husblas
Skær rabarberne i ½ cm. tykke skiver og kom dem i en gryde med vandet. Kog stykkerne møre og tilsæt kanel, sukker og vaniljesukker. Lad det køle af, og varm efterfølgende en lille smule af grøden op, og smelt den udblødte husblas heri. Rør det sammen med resten af grøden og hæld det over kagen - lad den stivne i køleskabet i minimum 2 timer før servering.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar