Sider

lørdag den 3. december 2016

"Black magic"

Kender I det når alle andre bager en bestemt kage og samstemmigt roser den til skyerne? Sådan har jeg det med Black Magic. Og jeg var meeeega skeptisk fordi den kun indeholder kakao og ikke noget chokolade. Men altså, den skulle jo have et forsøg.
Men helt ærligt? Bundene har en super god konsistens. Men man kan altså godt smage at det er en kakao-kage. Der mangler simpelthen dybde i smagen. Min anbefaling er at smelte 150 g. mørk chokolade og komme det i. Når det så er sagt, så fik den inderlig ros, så hvis man ikke er chokoladeentusiast som jeg, så kan det godt være man ikke lægger mærke til det?


Kagebund
150 g. hvedemel
245 g. sukker
50 g. kakao
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. vaniljesukker
1 æg
1,25 dl. færdiglavet kaffe (ja, også selvom du ikke drikker kaffe og afskyer smagen heraf)
1,25 dl. mælk
0,8 dl olie
(150 g. mørk chokolade, smeltet)

Sigt alle de tørre ingredienser sammen og bland dem herefter med de våde. Pisk et minuts tid på laveste hastighed - dejen er ret våd i det. Hæld den i en bagepapirbeklædt form på 15x24 cm og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter på 175 grader (ikke varmluft).

Lad bunden køle helt af.

Mousse
½ liter piskefløde
50 g. kakao
150 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker

Sigt de tørre ting sammen med piskefløde og pisk det hele sammen til en fast (men ikke for fast) mousse. Del bunden i to lige store dele og flæk dem, så du ender med 4 bunde. Smør mousse ud på den ene bund, læg den næste ovenpå,  og fortsæt sådan. Sprøjt resten af moussen ud over.
Den skal helst stå natten over, inden den serveres.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar