Sider

lørdag den 10. december 2016

Creme Brulée.

Hvis der er en dessert jeg vender tilbage til igen og igen, så er det altså creme brulée! Det er bare så skønt med en dessert der står klar i køleskabet, så man ikke skal tænke på det på dagen. Og så har jeg opdaget at folk bliver imponeret hver gang (jeg ved ikke hvorfor - det er altså VIRKELIG nemt) og den smager gudeskønt!Til 5 ramakiner skal du bruge:
5 dl. piskefløde
2 dl. (sød)mælk
1 vaniljestang
150 g. sukker
3 hele æg (eller 8 æggeblommer, hvis du foretrækker det)

Rørsukker til servering

Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det ud i sukkeret. Bland det sammen med piskefløde og mælk og bring det i kog sammen med den tomme vaniljestang. Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Når det er kølet ned til under 50 grader (æggene stivner ved 55 grader - og du ønsker ikke klumper af hårdkogt æg i din masse) blandes æggene i. Pisk æggene godt ud i. Sigt det hele og hæld det i ramakinerne.

Bages i vandbad (af kogende vand) i ovnen i ca. 60 minutter v. 140 grader (ikke varmluft). Cremen må gerne blævre lidt når du tager dem ud - de skal nok sætte sig i køleskabet.

Lad dem køle lidt af på en rist, og dæk så formene med VitaWrap så det rører ved overfladen (så der ikke dannes kondens). Lad dem stå på køl til de er HELT kolde - gerne natten over.

Ved servering drykker du et jævnt lag rørsukker ud på og karameliserer det med en gasbrænder. Brænd dem i cirkulære bevægelser udefra og ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar