Kagebunde
4 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
330 g. brun farin
175 g smeltet smør
4 æg
1,5 dl mælk
2,5 dl vand
105 g. kakaopulver
Chokoladesmørcreme
400 g mørk chokolade
420 g usaltet smør, stuetemperatur
6 dl flormelis, sigtet
1 knivspids salt
2 tsk vaniljesukker
Pynt
Evt. friske brombær/hindbær/andre bær i sæson
Smør en springform (24 cm) med rigeligt fedtstof, og tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken.
Bland vand og kakaopulver i en gryde, og varm det op under omrøring, indtil massen er homogen. Pas endelig på at det ikke brænder på! Tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens du rører, indtil den er ensartet. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 40 minutter (varmluft), til den er helt gennembagt.
Lad kagen køle helt af.
Jeg havde fået lavet for lidt smørcreme, så jeg måtte redde den med brombærrene på toppen - jeg har justeret målene på opskriften, så du ikke får samme problem!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar