Sider

tirsdag den 20. september 2016

Chokoladekage m. chokoladesmørcreme.


Kagebunde 
4 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
330 g. brun farin
175 g smeltet smør
4 æg
1,5 dl mælk
2,5 dl vand
105 g. kakaopulver

Chokoladesmørcreme
400 g mørk chokolade
420 g usaltet smør, stuetemperatur
6 dl flormelis, sigtet
1 knivspids salt
2 tsk vaniljesukker

Pynt 
Evt. friske brombær/hindbær/andre bær i sæson

Smør en springform (24 cm) med rigeligt fedtstof, og tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken.
Bland vand og kakaopulver i en gryde, og varm det op under omrøring, indtil massen er homogen. Pas endelig på at det ikke brænder på! Tilsæt det til dejen lidt ad gangen, mens du rører, indtil den er ensartet. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 40 minutter (varmluft), til den er helt gennembagt.
Lad kagen køle helt af.


Smelt chokoladen over vandbad, og lad den derefter køle helt ned (hvis den er kølet så meget ned at den stivner igen, så giv den 10-20 sek. i mikroen, indtil den er jævn igen). Pisk smørret med flormelis, salt og vaniljesukker, indtil blandingen er cremet og lys.Hæld den smeltede, helt afkølede chokolade ned i en stråle mens du pisker fortsat indtil cremen er luftig og let i konsistensen. Del kagen i tre lag, og smør et tyndt lag smørcreme imellem hvert lag. Sprøjt resten af cremen ud over hele kagen og pynt evt, med de friske bær. Hvis du har lavet kagen i så god tid at du har haft den på køl, så tag den ca. 2 timer før servering, så smørcremen igen bliver blød og lækker.

Jeg havde fået lavet for lidt smørcreme, så jeg måtte redde den med brombærrene på toppen - jeg har justeret målene på opskriften, så du ikke får samme problem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar