Sider

søndag den 14. august 2016

Slutty Brownie (endnu slutty'er end ellers!)

Slutty Brownie har været til i noget tid, og jeg har smagt den nogle gange, men har ikke lavet min egen version. Indtil nu.
En slut er en der gør lige hvad hun har lyst til; og det er denne her kage!


Den oprindelige Slutty Brownie er jo amerikansk - så opskrifterne lyder bare på færdigkøbt cookie-dej og brownie-mix. Det er der ikke noget af her, der er det den ægte vare hele vejen igennem!
Jeg har også tilføjet et ekstra lag i kagen: karamel. Bare fordi det passer ind - og karamel altid gør alting bedre!Jeg fik lavet en al for stor portion brownie-dej, så denne opskrift er den justerede mængde, som vil passe bedre.  Denne opskrift passer til en okay stor form - 20x30 cm.


Cookiedej:
250 g blødt smør
170 g brun farin
150 g rørsukker
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
½ tsk salt
215 g hvedemel
2 pakker Oreos (helst m. dobbelt fyld)
Rør alle ingredienserne sammen og tryk den fast i bunden af en bagepapirbeklædt form. Læg Oreos'ne ovenpå - kun ét lag.
Karamellag1 ds kondenseret mælk
80 g. smør
80 g. brun farin
Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring, og lad den stå på varmen i 15-20 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst, og karamellen er blevet relativt tyk og lysebrun.
Brownie
350 g. mørk chokolade (66%)
150 g. smør
85 g. mel
50 g. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
lidt  salt
5 æg
375 g. sukker

Hak chokoladen og smelt 250 g. sammen med smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker sammen med dejkroge, skru ned på laveste hastighed og tilsæt den lune chokolademasse. Sigt mel, bagepulver, kakao og salt i og rør til dejen er homogen. Pas på ikke at røre dejen sej, den skal kun lige være rørt sammen. Tilsæt de sidste 100 g. hakket chokolade og vend det i. 
Hæld karamellen over Oreos'ne og fordel derefter brownie-dejen forsigtigt ovenpå. Hele herligheden bages i ca. 30-35 min. v. 180 grader.

Hvis du skærer den imens den er lun, får du flydende og lækker kage, som på det øverste billede.
Hvis du venter til den er kølet af, har du stadig en snasket kage, men den holder faktisk formen. - jeg havde resterne med på arbejde dagen efter, og der var den *meget* nemmere at håndtere - men stadig så god at en enkelt kageglad kollega konstaterede at det var "den lækreste kage jeg nogensinde har smagt. Og jeg har spist MEGET kage!"

1 kommentar:

  1. Jeg tænker, at det er en kage, der mætter så godt, at aftensmad er unødvendigt efter et enkelt stykke. :-) Syndig ser den ud.

    SvarSlet