Bund:
175 g. Digestive
25 g. Pekannødder
1 spsk. Brun farin
75 g. Smør
Lidt salt
25 g. Pekannødder
1 spsk. Brun farin
75 g. Smør
Lidt salt
Knus kiksene, hak nødderne fint og bland det med salt, smør og brun farin. Pres det til en fast bund i en 21 cm springform. Bag den i 7 minutter v. 180 grader (ikke varmluft).
Cheesecake:
400 g. Fuldfed flødeost
50 g. Sukker
50 g. Brun farin
0,5 dl. Piskefløde
2 æg
1 tsk. Majsstivelse
2 tsk. Whisky
1 tsk. Vaniljesukker
400 g. Fuldfed flødeost
50 g. Sukker
50 g. Brun farin
0,5 dl. Piskefløde
2 æg
1 tsk. Majsstivelse
2 tsk. Whisky
1 tsk. Vaniljesukker
Pisk vanilje, sukker, farin og flødeost godt sammen. Tilsæt æg, fløde og whisky og pisk det til en homogen masse.
Hæld ostemassen over kiksebunden, kom et vådt håndklæde om formen og bag den i 50 minutter. Lad den køle af.
Pekannøddekaramel:
150 g. Pekannødder
100 g. Brun farin
1 dl piskefløde
75 g. Smør
Lidt salt
2 tsk whisky
Hak nødderne groft.
Smelt alle de øvrige ingredienser sammen i en gryde, og lad det småkage i 5 minutter. Rør gidt undervejs. Rør nødderne ud i, og fordel det hele over kagen. Lad den hvile i min. 4 timer - gerne natten over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar