Sider

mandag den 18. februar 2019

Store, bløde squashbrud (til madpakken)


50 g. gær
4 dl. vand, håndvarmt
3 store spsk. creme fraiche
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
2 tsk honning (eller sukker)
300 g. durummel
200 g. fuldkornshvedemel
450 g. hvedemel
2 æg
2 squash (350 g. drænet vægt)

Opløs gæren i det lune vand og rør olie, honning, salt og creme fraiche ud i. Tilsæt durum- og fuldkornsmelet og ælt det godt sammen. Ælt herefter hvedemelet i (måske skal du bruge lidt mere/mindre). Ælt dejen godt igennem og dæk skålen med tætsluttende husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

Riv sqush'en og mas væden ud af den med hænderne. Lav en fordybning i dejen og kom æg og squash heri. Ælt og vrid den godt sammen med hænderne, til det er en relativt homogen masse.

Fordel dejen på 3 bageplader (jeg lavede 14 STORE sandwichbrød) og tryk dejen lidt flad. Lad dem efterhæve lunt i 30 minutter. Bages v. 200 grader (varmluft) i 20-23 minutter.

Egner sig fint til at blive frosset - så er der til madpakken mange gange fremover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar