Sider

tirsdag den 19. december 2017

Mini cheesecakes med kanel.

(10 stk)
Bund: 
100 g. digestive
50 g. smør
1½ spsk. sukker
½ tsk. kanel

Kiksene knuses, smørret smeltes og det hele røres sammen. Kom det i bunden af hver muffinform og tryk det sammen med bunden af et glas. Bages v. 160 grader(ikke varmluft) i 5 minutter.


Cheesecake:
200 g. Philidelphia (ikke light)
50 g. sukker
10 g. mel ( 1 stor spsk.)
½ tsk kanel
60 g. creme fraice ( min. 18%, men gerne 38%)
½ tsk. vaniljeessens
1 æg
Kanelsukker

Pisk flødeost, sukker, mel og kanel sammen med en elpisker på lav hastighed. rør vaniljeessens, creme fraice og æg i, indtil det er en homogen masse.
Kom en spiseskefuld i hver muffinform og drys godt med kanelsukker på hver. Gentag, så der er 3 lag cheesecake med kanelsukker på i hver form. Så burde den også være fuld.
Bages v. 150 grader (ikke varmluft) i ca. 17 minutter. Sluk ovnen og lad dem stå yderligere 5 minutter. Åben ovnlågen og lad dem stå i et kvarters tid, inden du lader dem køle helt af på køkken bordet. Den langsomme nedkøling forhindrer toppen i at sprække.

Glasur:
50 g. smør
100 g. flormelis
½ tsk. vaniljeessens
2 tsk. mælk

Pisk smør, mælk, vanilje og halvdelen af flormelisen sammen. Det skal blive helt hvidt og det kan godt tage 10 minutters tid med elpiskeren. Tilsæt til sidst resten af flormelisen lidt af gangen.
Kom din smørcreme i en sprøjtepose med en rund tyl og pynt kagerne. Slut af med et drys kanelsukker på toppen. Opbevares i køleskab indtil servering.

TIP! Du kan nemt lave denne kage glutenfri, ved at bruge glutenfri Digestive og udskifte melet med affedtet mandelmel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar