lørdag den 15. april 2017
Chokoladekage m. guinnessmousse.
Kagebund - alle ingredienser skal have stuetemperatur.
85 g. smør
210 g. sukker
90 g. creme fraice
½ tsk. vaniljeessens
1 æg
1 æggehvide
130 g. hvedemel
½ tsk bagepulver
50 g. kakao
¼ tsk. fint salt
120 ml. Guinness
50 g. hakket mørk chokolade
Pisk smør, sukker og æg sammen, til det er lyst og luftigt. Rør creme fraice og vaniljeessens i.
Sigt alle de resterende tørre ingredienser sammen i en anden skål og tilsæt så cirka halvdelen. Rør det godt ud, rør Guiness i og tilsæt så det resterende af de tørre ingredienser. Rør det hele sammen til det er helt homogent og vend til sidst den hakkede chokolade i.
Bages i en smurt springform (ca 20 cm), i en 175 grader (ikke varmluft) forvarmet ovn i ca 30 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Når den er kølet af placeres kagen på dit kagefad. Kom kageplast omkring og den rengjorte kant fra springformen.
Ganache
115 g. hakket mørk chokolade
3 spsk. piskefløde
2 spsk. Guinness
Varm øl og piskefløde op og hæld det over chokoladen. Rør indtil det er helt smeltet.Hæld det over kagen og fordel det evt. med bagsiden af en ske. Stil kagen på køl.
Mousse
5 blade husblas
120 ml. Guinness
285 g. hakket mørk chokolade
½ l. piskefløde
1 tsk. vaniljeessens
60 g. flormelis
Kom øl og 1 dl. piskefløde i en gryde og bring det næsten i kog. Rør det udblødte husblas ud i og hæld det hen over chokoladen. Lad det stå i ca 5 minutter og rør så indtil al chokoladen er smeltet og du har en homogen masse.
Pisk resten af fløden sammen med flormelis og vaniljeessens til en blød flødeskum - du må endelig ikke piske det for meget. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladenmassen - cirka 1/3 af gangen.
Fordel moussen over kagen - pas på du ikke rører ganachen "op i", når du fordeler den.
Bank fadet et par gange ned i bordet, for at sikre der ikke er nogen luftbobler. Glat overfladen og stil kagen tilbage på køl, minimum 6 timer, gerne natten over.
Flødeskumspynt
¼ l. piskefløde
15 g. kakao
4 spsk. flormelis
½ tsk. vaniljeessens
Sigt de tørre ingredienser i en skål og hæld de våde henover. Pisk det helt stift og sprøjt så toppe ud som pynt langs kanten. Drys evt. med chokoladekrymmel, eller lign.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar