Sider

tirsdag den 11. oktober 2016

Karameliseret æbletærte

Weekenden tilbragte vi sammen med mine forældre i et dejligt sommerhus nær Asnæs. Der var ro, masser af tid til at lege gemmeleg, uanede mængder af pinde i skoven og masser af gåture til stranden for at kaste sten i vandet. Det var så dejlig en tur, at jeg næsten tudede af lykke da vi kom hjem.
Vi havde dejligt efterårsvejr med rusk og kulde, så den æbletærte jeg havde planlagt passede lige ind! Det var så dejlig nemt at jeg bare havde afmålt alle de tørre ingredienser hjemmefra, så jeg bare havde en pose blandet med - så manglede der bare smør, æbler og kondenseret mælk. Det var en god beslutning, da sommerhuskøkkenet var noget mangelfuldt udstyret!

Du genkender måske bunden fra den skønne rabarbertærte - og det er helt rigtigt. Her har jeg bare tilsat lidt kanel, fordi det står så godt til æblerne. Af praktiske hensyn havde jeg blandet kanel i bunden, men det vil nok være pænere at drysse det ud over æblebådene.

 
Du skal bruge: 

100 g blødt smør
140 g hvedemel
80 g sukker
1/2 tsk bagepulver
1 knsp salt
4 æbler
1 ds. kondenseret mælk
1 spsk. kanel

Vaniljeis til servering

Bland alle de tørre ingredienser (undtagen kanel) og saml dejen med smørret. Tryk det ud i en bagepapirbeklædt tærteform. Skræl æblerne og skær dem i både. Placer dem på bunden og drys kanel ud over. Hæld den kondenserede mælk ud over.

Tærten bages 15 minutter, nederst i en 150 grader forvarmet ovn (ikke varmluft). Skru op til 165 grader og bag den yderligere 55-60 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar