Sider

tirsdag den 12. marts 2013

Åh, alle de principper...

Kender I de der irriterende typer der siger "bare vent til du selv får børn" om alle mulige ting?

Er bange for at jeg er blevet sådan en. Eller ikke helt åbenlyst, men jeg tænker det tit!

Vi havde fx. en hel masse tanker, idéer og principper om hvordan tingene skulle foregå med et barn her hjemme. Bl.a. skulle han "under ingen omstændigheder" sove i vores seng. Ja, den holdt så cirka 5 minutter, indtil vi fandt ud af at det var den eneste måde at vi alle fik søvn på. Og så var det altså bare først da han var 2 måneder at han kom ind på sit eget værelse at sove.

Eller at "vi i hvert fald ikke ville lade baby diktere vores sociale liv". Og det gør vi heller ikke, men han har meget mere indflydelse, end vi nogensinde ville have forudsagt. For når man nu HAR konstateret (flere gange!) at store forsamlinger med meget larm giver en ked baby, så begynder man at undgå den slags arrangementer.

Men hvad er der egentlig også galt i det? Ikke noget, tænker jeg nu når jeg er erfaringer rigere - for SÅ festligt er det bare heller ikke at tilbringe juleaften med at stå ude i køkkenet med en grædende baby i favnen, imens ens julemad bliver kold inde i stuen hvor resten af selskabet befinder sig - fordi man partout skulle tage til julegudstjeneste og derefter direkte til 17-personers juleaften. Alt, alt for meget for en lille baby...

Eller klassikeren "vi kommer ikke til at liste rundt i vores eget hjem, bare fordi baby sover". Nej, nej, det er fint. Indtil man IGEN har vækket drengen, og skal bruge 20 minutter på at få ham til at falde i søvn igen. Så er det man finder sig selv igang med at sms'e i stedet for at ringe til folk, og læse bøger i stedet for at se fjernsyn.

En eller anden, fortæl mig at det bliver nemmere, efterhånden som de bliver ældre? Og nu vi er igang,  begynder de så også at sove om natten, på et tidspunkt?


2 kommentarer:

  1. Jeg kan godt lide, når folk fortæller om, hvilke principper de har droppet :D
    Har da helt sikkert også nogle, og bør nok skrive dem ned, så jeg kan grine af dem senere...

    SvarSlet
  2. Det er en god idé!

    Jeg synes også at det var helt befriende - glasbilledefortællinger er der nok af ude på det store Internet.:o)

    SvarSlet