Sider

lørdag den 6. januar 2024

Lime-cheesecake m. mango-/passions topping

Obs! Denne opskrift er til en stor springform på 31 cm.

Bund:

300 g. Digestive, knuste

75 g. Mandler, finthakkede el. pulveriseret

90 g. smør, smeltet.

Cheesecake-masse:

600 g. fuldfed flødeost

300 g. smør (2-3 spsk heraf må gerne være vaniljesukker)

½ liter piskefløde

6 øko lime, saft og skal

6 bl. husblas 

Topping:

2 ps. frossen mango

6 passionsfrugter

3 spsk. rørsukker

¾ dl. vand

5 bl. husblas

Sådan gør du:

Beklæd en stor (ø31 cm) springform m. bagepapir i bunden og kageplast i siden. Bland ingredienserne til bunden og pres den hårdt ned som bund. Sæt på køl.

Pisk sukker og flødeost godt sammen og rør limeskal heri. Udblødt husblassen i koldt vand, og smelt den herefter i et par skefulde limesaft. Når husblassen er smelter røres resten af limesaften i for at køle massen. Rør limesaften i oste-massen. Pisk fløden til blød flødeskum og rør det i ostemassen til en homogen masse. Fordel massen over kiksebunden (bank den hårdt i bordet et par gange for at undgå luftbobler) og glat toppen. Sæt på køl.

Kom kødet fra passionsfrugterne og vandet i en lille gryde. Varm det op og lad det småkage et par minutter. Kam massen igennem en sigte, så du får kernerne fra, bland passionsfrugt puréen i en gryde sammen med mango og sukker. Varm det op og lad det småkoge 5-6 minutter. Blend det hele jævnt med en stavblender og smelt den udblødte husblas i. Fordel massen forsigtigt over kagen og stil den på køl - gerne natten over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar