Sider

tirsdag den 20. november 2018

Vaniljekranse.

Denne opskrift er til kødhakkeren (eller en kagesprøjte). Den egner sig ikke til at blive sprøjtet ud i hånden.


500 g. hvedemel
375 g. smør
250 g. sukker
kornene fra 1 vaniljestang
2 tsk. vaniljesukker
125 g. mandler, fintmalet (jeg kører dem på Grinder'en)
1 æg

Smuldr det kolde smør i melet (jeg kører det sammen på minihakkeren) og tilsæt resten af tingene. Man kan med fordel mase vaniljekornene ud i noget af sukkeret, for at forhindre det klumper.
Rul dejen ud i 8 stænger, som passer i størrelsen til din kødhakker, pak dem ind i wita-wrap og kom dem på køl. Jeg plejer at lade dem ligge natten over, men et par timer er også fint.

Bages v. 220 grader (ikke varmluft) i 10 minutter og 15 sekunder.
(Hold øje med dem fra ca. 8 minutter, og find den rigtige bagetid i din ovn. De skal være gyldne både i bund og top.).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar