søndag den 11. marts 2018
Kærnemælks brownies.
Brownie:
115 g. smør
30 g.. kakao
1½ dl smagsneutral olie (fx. vindruekerne)
280 g. sukker
2 store æg (3 små)
1 dl kærnemælk
½ tsk. vaniljeessens
280 g. hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
170 g.. hakket mørk chokolade
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Beklæd en 33x23 cm form med bagepapir.
Smelt smør, kakao og olie i en lille gryde. Det skal lige op at koge.
Pisk sukker, æg, kærnemælk og vaniljeessens sammen. Rør smørblandingen i og sigt til sidst mel, natron og salt i. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
Hæld det over i formen og bag den i ca. 18 minutter. Lad den køle af i formen.
Toppingen:
115 g. smør
1,3 dl. kærnemælk
70 g. kakao
500 g. flormelis
120 g. mørke chokoladeknapper
Smelt smør, kærnemælk og kakao sammen under omrøring. Når det begynder at koge tager du gryden af varmen. Pisk smørblandingen sammen med flormelisen - det kan godt tage et par minutter.
Fordel massen over den afkølede brownie (det er okay den stadig er lun) og drys til sidst chokoladeknapperne over.
Lad den stå på køl minimum 2-3 timer inden den serveres.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar