Sider

mandag den 26. februar 2018

Cheesecake m. jordbær

Det her er en af mine absolutte yndlingskager! Den er virkelig nem at lave og kan nærmest ikke gå galt. Prøv den!
Bund:

200 g. Digestive-kiks
75 g. mandler
100 g. smeltet smør
75 g. grofthakket hvid chokolade

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem i minihakkeren sammen med Digestive. Det behøver ikke være helt pulveriseret, lidt struktur er fint. Bland det med smeltet smør og rør til sidst den hvide chokolade i. Pres det ud i en smurt springform (Ø24), så du har en helt fast bund.

Cheesecake:
3 æg
400 g. philidelphia (ikke light)
kornene af 1 vaniljestang
125 g. mascarpone
200 g. flormelis

Mas kornene fra vaniljestangen ud i noget af flormelisen. Pisk, æg, mascarpone og philidelphia sammen, pisk vaniljesukkeret i og sigt til sidst resten af flormelisen i. Rør det sammen til det er helt homogent og hæld det ud over kiksebunden. Kom en ekstra bageplade under kagen og bag den v. 175 grader i 45-50 minutter (ikke varmluft). Lad den køle helt af.

Mousse:
3 dl. piskefløde
125 g. mascarpone
2 dl. jordbærgrød (Kog 800 g. frosne jordbær med flormelis, lidt citronsaft & vanilje. Blendes bagefter)
3 blade husblas (eller kog grøden m. majsstivelse)

Pisk mascarpone og fløden til skum. Smelt den udblødte husblas i lidt af grøden, og rør det sammen med resten af grøden, inden det vendes i cremen. Fordel det over kagen (bank den t par gange i bordet, så den bliver jævn) og lad den stå på køl 1-2 timer inden du laver gele'en.

Gele:
2 blade husblas 
Resten af jordbærgrøden

Udblød husblas'en og smelt den i en smule af grøden. Rør resten af grøden ud i og hæld det ud over den afkølede kage. Lad den sætte sig natten over (eller et par timer).
Ingen kommentarer:

Send en kommentar