Sider

søndag den 23. juli 2017

Rabarbercheesecake.

Bund:
200 g. Digestive-kiks
75 g. mandler
100 g. smeltet smør
75 g. grofthakket hvid chokolade

Rist mandlerne på en tør pande og hak dem i minihakkeren sammen med Digestive. Det behøver ikke være helt pulveriseret, lidt struktur er fint. Bland det med smeltet smør og rør til sidst den hvide chokolade i. Pres det ud i en smurt springform (Ø28), så du har en helt fast bund.

Cheesecake:
3 æg
400 g. philidelphia (ikke light)
kornene af 1 vaniljestang
125 g. mascarpone
200 g. flormelis

Mas kornene fra vaniljestangen ud i noget af flormelisen. Pisk, æg, mascarpone og philidelphia sammen, pisk vaniljesukkeret i og sigt til sidst resten af flormelisen i. Rør det sammen til det er helt homogent og hæld det ud over kiksebunden. Kom en ekstra baeplade under kagen og bag den v. 175 grader i 45-50 minutter (ikke varmluft). Lad den køle helt af.

Mousse:
3 dl. piskefløde
125 g. mascarpone
2 dl. rabarbergrød
3 blade husblas (eller kog rabarbergrøden m. majsstivelse)

Pisk mascarponen. Pisk fløden til skum og rør den sammen med mascarponen. Smelt den udblødte husblas i lidt af grøden, og rør det sammen med resten af grøden, inden det vendes i flødeskummet. Fordel det over kagen og lad den stå på køl natten over.

Pynt:
Jeg udblødte 2 blade husblas og rørte det op med resterne af min rabarbergrød og kom det på som øverste lag. Da det havde sat sig pyntede jeg det med chantillycreme og sukkerperler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar