Sider

søndag den 21. marts 2021

Karameltærte m. peanuts og chokoladeganache



Bund:
200 g Digestive
150 g saltede peanuts 
50 g sukker 
125 g smør 

Knus Digestive, peanuts og sukker i minihakkeren. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres massen ud i en springform (Ø25) m. bagepapir på bunden. Sæt den på køl.

Fyld: 
1 vaniljestang 
1 dåse kondenseret mælk 
75 g smør 
40 g. brun farin
35 g. rørsukker 
2 spsk. whisky 
75 g saltede peanuts

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres dem ud i lidt af rørsukkeret. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, whisky og vaniljekorn op i en gryde, og tag det derefter af varmen. Rør peanuts i, og fordel fyldet oven på kiksebunden. Bag tærten v. 150 grader (varmluft) i 45 minutter (overfladen skal være gylden og boblende). Lad tærten køle helt af i køleskabet, minimum 1 times tid, inden næste trin.

Chokoladeganache: 
150 g mørk chokolade 
1½ dl piskefløde 

Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i mikrobølgeovnen (først 30 sekunder, derefter 20 sekunder pr. gang - rør imellem). Varm fløden op til lige under kogepunktet i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank. Hæld chokoladeganachen over. tærten og lad den stå mindst 2 timer - gerne natten over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar