Sider
▼
lørdag den 17. november 2018
Stor cheesecake m. karamel & chokolade.
Bund:
200 g. knust digestive
75 g. hakkede mandler
100 g. smeltet smør
75 g. grofthakket hvid chokolade
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem i minihakkeren sammen med Digestive. Det behøver ikke være helt pulveriseret, lidt struktur er fint. Bland det med smeltet smør og rør til sidst den hvide chokolade i (når smørret er kølet lidt af). Pres det ud i en smurt springform (Ø27), så du har en helt fast bund.
Chokoladelag:
400 g. flødeost
2 æg
70 g. kakao
75 g. sukker
50 g. brun farin
1 spsk. majsstivelse
2 store spsk. creme fraice 38%
150 g. smeltet mørk chokolade
Pisk flødeost, kakao, farin, majsstivelse og sukker sammen. Tilsæt den smeltede chokolade. Pisk æggene i et ad gangen.
Hæld massen over kiksebunden. Stil den på køl imens du laver karamelmassen.
Karamellag:
400 g. flødeost
2 æg
½ ds. karameliseret mælk
75 g. sukker
50 g. brun farin
1 spsk. majsstivelse
1 knsp. salt
Pisk flødeost, farin, majsstivelse og sukker sammen. Tilsæt den karameliserede mælk. Pisk æggene i et ad gangen.
Hæld forsigtigt karamelmassen ovenpå chokolade-massen og glat den på toppen.
Bages v. 180 grader (ikke varmluft) i 1 time og 20 minutter, med et vådt håndklæde rundt om springformen.
Lad den køle lidt af på køkkenbordet, inden den sættes på køl.
Pynt:
½ dåse karameliseret mælk
2 poser frosne hindbær
3,5 blade husblas
Lidt hakkede, karameliserede mandler
Kog hindbærrene godt igennem og blend massen. Tilsæt evt. lidt sukker, hvis den trænger. Lad det køle lidt af og udbrød så husblassen, smelt den og rør den i jo dbærgrøden. Hæld det over kagen og lad den stivne på køl. Pynt med lidt striber karamel og nogle karameliserede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar