Sider
▼
fredag den 3. august 2018
Tærte m. karamel, skovbær og hvid chokoladeganasche.
Mørdej:
250 g. hvedemel
1 knsp. salt
70 g. flormelis
125 g. koldt smør
1 æg
Kær mel, flormelis, salt og smør sammen i foodprocessoren, så det ligner revet ost. Saml. dejen med ægget, pak den ind i wita-wrap og lad den hvile i køleskabet en halv times tid.
Rul dejen ud så den passer til din form (jeg brugte en aflang tærteform og havde en håndfuld dej til overs), prik huller i den, og blindbag den i 10 minutter v. 190 grader (varmluft).
Fjern bagepapir og ris (eller bønner eller hvad du nu bruger til blindbagning) og giv den 6-8 minutter mere i ovnen. Lad tærten køle helt af.
Karamel
1 ds. karameliseret mælk (eller 1 ds. kondenseret mælk du selv har kogt)
50 g. hakkede mandelsplitter
½ tsk. salt (½ lille tsk - endelig ikke for meget)
Pisk karamel og salt godt sammen med en gaffel og rør de hakkede mandler i. Hæld massen ud i tærten og kom den på køl igen.
Skovbær
1 ps. frosne bær (jeg brugte blandede skovbær, men andre bær er også fine)
Saften af 1 lime
2 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas
Kog det hele (undtagen husblas) godt igennem, så det koger lidt ind og blend det bagefter. Jeg fik 3 dl. færdig coulis. Lad den køle helt af, og smelt så den udblødte husblas i et par skefulde, inden det hele røres i. Hæld det ud over karamellaget i tærten og kom den på køl igen.
Hvid chokoladeganasche
150 g. hvid chokolade
0,75 dl. piskefløde
Varm piskefløden op til næsten kogepunktet og hæld den ud over den finthakkede chokolade. Lad den stå et par minutter inden du rører i små cirkler i midten af skålen og lader ganaschen samle sig. Hæld den gennem en sigte for at være helt sikker på at du ikke har nogen klumper.
Når ganaschen er kølet lidt af hældes den ud over tærten. Gem evt. et par spiseskefulde til "lim" til pynten.
Pynt
Friske brombær
Høvlet chokolade guldstøv
Ingen kommentarer:
Send en kommentar