Så har jeg lige forlænget mit fitness-abonnement med yderligere 3 måneder.
Jeg har indfriet mit mål om at træne minimum 2 gange om ugen (indsæt applaus her), så der var jo ikke andet for, end at fortsætte den gode stime.
Jeg kan allerede mærke, at jeg føler mig stærkere, mere frisk og sund, fordi min krop bliver gennemarbejdet jævnligt.:o)
Hvordan er det gået med jeres nytårsfortsætter?
Sider
▼
mandag den 31. januar 2011
søndag den 30. januar 2011
Sommerferie - åh, jeg glæder mig!
Så fik både Kæresten og jeg godkendt vores ferie! - Det var bare SÅ lettende, for huset i Toscana er allerede bestilt. Det kræver nemlig en del planlægning og struktur, når man skal afsted hele 8 voksne og 3 børn...
lørdag den 29. januar 2011
Bogudsalg!
Så skød Bog & Idé deres bogudsalg i gang!
Jeg fik hapset 4 bøger, som jeg har haft kig på i noget tid - men til meget nedsat pris. I stedet for de 700 kr. som bøgerne tilsammen koster normalt, slap jeg nemlig med 140 kr.
Har I også fået fat i nogle af de gode tilbud?
Jeg fik hapset 4 bøger, som jeg har haft kig på i noget tid - men til meget nedsat pris. I stedet for de 700 kr. som bøgerne tilsammen koster normalt, slap jeg nemlig med 140 kr.
Har I også fået fat i nogle af de gode tilbud?
onsdag den 26. januar 2011
Ej, helt ærligt.
Nu synes jeg godt lige at folk må styre sig med de der BT-er-bare-så-onde-og-det-er-deres-skyld-at-Henriette-Kjær-må-gå-af-holdninger.
Øhm, er det så også dommerens skyld, at en kriminel kommer i fængsel?
Jow, jow, BT har henledt opmærksomheden på hendes personlige økonomi, men det er for hulan da hende selv (og hendes mand) der har sat sig selv i situationen. Og jeg har personligt ikke lyst til, at en kvinde der - gentagne gange - har udvist SÅ dårlig dømmekraft, er en del af den kreds som skal forestille at styre vores land.
Hun har haft masser af muligheder for at vise at hun var interesseret i at skabe orden i rodet.
Hun kunne fx. lave være med at købe den ene ting efter den anden, velvidende at hun ikke kan betale tilbage.
Hun kunne sælge sin millionvilla og flytte i en billig lejelejlighed.
Hun kunne skille sig af med deres kæmpe Mercedes og tage bussen i stedet.
Ej, jeg er godt tilfreds med at hun stoppet som ordfører - uanset om hun er blevet smidt ud, eller selv er gået.
Man lader jo heller ikke ræven vogte høns, vel?
Øhm, er det så også dommerens skyld, at en kriminel kommer i fængsel?
Jow, jow, BT har henledt opmærksomheden på hendes personlige økonomi, men det er for hulan da hende selv (og hendes mand) der har sat sig selv i situationen. Og jeg har personligt ikke lyst til, at en kvinde der - gentagne gange - har udvist SÅ dårlig dømmekraft, er en del af den kreds som skal forestille at styre vores land.
Hun har haft masser af muligheder for at vise at hun var interesseret i at skabe orden i rodet.
Hun kunne fx. lave være med at købe den ene ting efter den anden, velvidende at hun ikke kan betale tilbage.
Hun kunne sælge sin millionvilla og flytte i en billig lejelejlighed.
Hun kunne skille sig af med deres kæmpe Mercedes og tage bussen i stedet.
Ej, jeg er godt tilfreds med at hun stoppet som ordfører - uanset om hun er blevet smidt ud, eller selv er gået.
Man lader jo heller ikke ræven vogte høns, vel?
mandag den 24. januar 2011
Er det forkert at sige "farvel", med tårer i øjnene?
Jeg har haft det lidt småskidt i dag, men det er ikke noget der ikke kunne kureres med de sidste 3 afsnit af Gilmore Girls. Ja, ja, jeg ved det godt. Men jeg elsker bare den serie!
- Og det har bare været så hyggeligt, at sidde i sofaen, viklet ind i et tæppe, imens kæresten har siddet og spillet computer og af og til kommenteret med et "græder du igen?".
Jeg har det, som om at jeg har taget afsked med to gamle veninder og det er med sorgmod jeg må konstatere, at der ikke kommer en sæson 8.
Har I også sådan nogle crushes på gamle barndomsserier? Eller er det bare mig, der bliver helt nostalgisk og tudende, når jeg ser den slags...?
- Og det har bare været så hyggeligt, at sidde i sofaen, viklet ind i et tæppe, imens kæresten har siddet og spillet computer og af og til kommenteret med et "græder du igen?".
Jeg har det, som om at jeg har taget afsked med to gamle veninder og det er med sorgmod jeg må konstatere, at der ikke kommer en sæson 8.
Har I også sådan nogle crushes på gamle barndomsserier? Eller er det bare mig, der bliver helt nostalgisk og tudende, når jeg ser den slags...?
fredag den 21. januar 2011
Paneng Gai
Vi fik jo også en hovedret forleden - den meget nemme Paneng Gai.
Den var ikke så stort et hit, som Tom Khá suppen, men den var altså slet ikke dårlig. Jeg tror at vi var lidt forbeholdne, fordi Tom Khá suppen var så intens en smagsoplevelse - hvis vi kun havde fået Paneng Gai er jeg sikker på at vi ville være vilde med den.:)
Paneng Gai
Olie til stegning
300 g. kyllingefilet i tern (vil nok være bedre med fx. and)
100 g. sukkerærter
1 ps. Santa Maria "Thai Paneng red curry Cooking sauce"
1 pk. ægnudler
Steg kyllngen i olien ved middelhøj varme, til den har fået fin farme. Når kyllingen er næsten klar, tilsættes sukkerærterne. Hæld Paneng Cooking sauce i og lad det koge ca. 3 minutter. Bland det sammen med de kogte nudler.
Den var ikke så stort et hit, som Tom Khá suppen, men den var altså slet ikke dårlig. Jeg tror at vi var lidt forbeholdne, fordi Tom Khá suppen var så intens en smagsoplevelse - hvis vi kun havde fået Paneng Gai er jeg sikker på at vi ville være vilde med den.:)
Paneng Gai
Olie til stegning
300 g. kyllingefilet i tern (vil nok være bedre med fx. and)
100 g. sukkerærter
1 ps. Santa Maria "Thai Paneng red curry Cooking sauce"
1 pk. ægnudler
Steg kyllngen i olien ved middelhøj varme, til den har fået fin farme. Når kyllingen er næsten klar, tilsættes sukkerærterne. Hæld Paneng Cooking sauce i og lad det koge ca. 3 minutter. Bland det sammen med de kogte nudler.
torsdag den 20. januar 2011
Tom Khá suppe.
I denne uge har vi fået hele to nye retter. Vi lavede nemlig både forret og hovedret i dag.
Forretten var denne helt fantastiske Tom Khá suppe - som forøvrigt saaaaagtens kunne have stået alene, hvis den havde fået lidt brød til.
Den ser ikke ud af noget, men det er nok en af de bedste supper jeg længe har fået - I MÅ prøve den.
Tom Khá
1 ds. (400 ml.) kokosmælk (ikke light!)
2 dl. vand
300 g. kyllingefilet, skåret i strimler eller små tern.
6-7 champignoner skåret i kvarte
1 lime
1 ps. "Santa Maria Chicken Thai Wok Spice mix".
Spice mix´en blandes med kokosmælk og vand i en gryde og lad det koge op. Tilsæt kyllingen og lad det koge til kyllingen er gennemkogt (ca 5 min.). Tilsæt champignon og lad suppen koge op igen. Smag til med limesaft og server rygende varm.
Forretten var denne helt fantastiske Tom Khá suppe - som forøvrigt saaaaagtens kunne have stået alene, hvis den havde fået lidt brød til.
Den ser ikke ud af noget, men det er nok en af de bedste supper jeg længe har fået - I MÅ prøve den.
Tom Khá
1 ds. (400 ml.) kokosmælk (ikke light!)
2 dl. vand
300 g. kyllingefilet, skåret i strimler eller små tern.
6-7 champignoner skåret i kvarte
1 lime
1 ps. "Santa Maria Chicken Thai Wok Spice mix".
Spice mix´en blandes med kokosmælk og vand i en gryde og lad det koge op. Tilsæt kyllingen og lad det koge til kyllingen er gennemkogt (ca 5 min.). Tilsæt champignon og lad suppen koge op igen. Smag til med limesaft og server rygende varm.
onsdag den 19. januar 2011
Sidste dag.
Åh, endelig er vi nået frem til sidste dag på "Møn-kursus"!
Havnen er stadig frosset til, så vi må vente med den praktiske del af kyst-nær redning, til engang i maj.
Så er det hermed SLUT med at stå op klokken 5.15 og først komme hjem igen ved 18-tiden.
Nu vil jeg igen rende i skoven med hunden (som er blevet sendt væk i pasning), lave god mad sammen med kæresten, læse bøger, se nyheder og tilbringe mere end 3 vågne timer herhjemme i løbet af et døgn.:o)
.......... Og så ellers lige nyde den 4-dages weekend, der venter på mig, når jeg kommer hjem i aften!
Havnen er stadig frosset til, så vi må vente med den praktiske del af kyst-nær redning, til engang i maj.
Så er det hermed SLUT med at stå op klokken 5.15 og først komme hjem igen ved 18-tiden.
Nu vil jeg igen rende i skoven med hunden (som er blevet sendt væk i pasning), lave god mad sammen med kæresten, læse bøger, se nyheder og tilbringe mere end 3 vågne timer herhjemme i løbet af et døgn.:o)
.......... Og så ellers lige nyde den 4-dages weekend, der venter på mig, når jeg kommer hjem i aften!
søndag den 16. januar 2011
Luftige, bløde boller.
Vi har jo en uge mere på Møn, så jeg har bagt en ny omgang madpakke-boller.
Dem jeg havde bagt i sidste uge var der nogen der syntes var for tunge i det, så i denne omgang har jeg bagt nogen, der mest minder om 'fødselsdags'-boller.
Du skal bruge:
25 g. gær
600 g. hvedemel
100 g. smør
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
3 dl. minimælk (eller hvilken slags mælk du nu bruger)
1 æg (+ 1 ekstra til pensling)
Mælken lunes og gæren røres ud i. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen. Ælt til den er lækker og smidig at arbejde med. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.
Slå dejen sammen og form den til 8-12 boller og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Bollerne pensles med æg og beges i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
Dem jeg havde bagt i sidste uge var der nogen der syntes var for tunge i det, så i denne omgang har jeg bagt nogen, der mest minder om 'fødselsdags'-boller.
Du skal bruge:
25 g. gær
600 g. hvedemel
100 g. smør
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
3 dl. minimælk (eller hvilken slags mælk du nu bruger)
1 æg (+ 1 ekstra til pensling)
Mælken lunes og gæren røres ud i. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen. Ælt til den er lækker og smidig at arbejde med. Lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.
Slå dejen sammen og form den til 8-12 boller og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Bollerne pensles med æg og beges i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
lørdag den 15. januar 2011
"Du slipper ikke, vel?"
Så fik vi overstået vores højderedningskursus!
Det har været en super god uge og vi (okay, jeg) har fået overskredet en masse grænser.
Her er jeg fx. i gang med at skulle fire mig selv ned i en dyyyyyyyb skakt - og jeg er ikke voldsomt tryg ved situationen, selvom vi efterhånden har været en hel del igennem, da denne video bliver lavet.:o)
Er det kun mig, der har et job som kræver jævnlig overskridelse af mine grænser? Eller har I andre det mon ligesådan...?
Det har været en super god uge og vi (okay, jeg) har fået overskredet en masse grænser.
Her er jeg fx. i gang med at skulle fire mig selv ned i en dyyyyyyyb skakt - og jeg er ikke voldsomt tryg ved situationen, selvom vi efterhånden har været en hel del igennem, da denne video bliver lavet.:o)
Er det kun mig, der har et job som kræver jævnlig overskridelse af mine grænser? Eller har I andre det mon ligesådan...?
fredag den 14. januar 2011
Butterdejssnegle med chilipesto
Efter at kæresten er sendt afsted på mande-druk-weekend, så fik jeg mulighed for at lave nogle af de ting, som han ikke er så vild med - butterdej, for eksempel. Jeg fatter ikke, hvordan nogen ikke kan bryde sig om det - jeg synes jo at butterdej er helt fantastisk, og det kan pifte mange kedelige ting op.:o)
Her har jeg brugt det til at lave varme, sprøde snegle, fyldt med smag!
Frosne butterdejsplader
Chilipesto (bare en færdig fra glas)
Chorizo ("pålægs"-skiver - ikke en hel pølse)
Revet cheddar (eller bare nogle skiver almindelig ost, hvis du ikke har andet - det fungerer helt fint)
Butterdejspladerne optøes og rulles ud, så de er ½ gang større. Pladerne smøres med pesto, chorizoen fordeles på og til sidst kommer du ost på.
Pladerne rulles sammen og skæres i ca. 2 cm. brede stykker. Bages v. 175 grader i ca 20 minutter.
Her har jeg brugt det til at lave varme, sprøde snegle, fyldt med smag!
Frosne butterdejsplader
Chilipesto (bare en færdig fra glas)
Chorizo ("pålægs"-skiver - ikke en hel pølse)
Revet cheddar (eller bare nogle skiver almindelig ost, hvis du ikke har andet - det fungerer helt fint)
Butterdejspladerne optøes og rulles ud, så de er ½ gang større. Pladerne smøres med pesto, chorizoen fordeles på og til sidst kommer du ost på.
Pladerne rulles sammen og skæres i ca. 2 cm. brede stykker. Bages v. 175 grader i ca 20 minutter.
mandag den 10. januar 2011
2 uger på langfart.
I denne uge, har vi fornøjelsen af at skulle gennemføre vores uddannelse i højde- og kystnær redning.
I Stege.
På Møn.
Den lader vi lige stå et øjeblik.
Ja, jeg står derfor op klokken 5.30 hver morgen, for at køre 2 timer (!) sydpå. Jeg synes ellers altid, at folk siger at der ikke er store afstande på Sjælland? Det er vist folk, som ikke har pendlet, der har fundet på det...
Vi er startet med højderedningen i denne uge, så dagen i dag gik primært med teori. Da vores underviser havde snakket i så lang tid, at vi nærmest ikke kunne sidde på stolene længere, gik vi i stedet i gang med at indstille vores udstyr. Vores vigtigste redskab er selen, som selvfølgelig skulle justeres - det gøres først på jorden, hvorefter man kommer op at hænge, for at se om den virkelig sidder ordentligt.
- I morgen går det så løs, med de første praktiske øvelser. Jeg er som bekendt ret højdeskræk, så det skal nok blive noget af en udfordring. Uddannelsen foregår på en nedlagt sukkerfabrik, hvor der bl.a. er en laaaaang skakt, som går fra øverste etage og ned i kælderen - det skal nok blive noget af en udfordring at komme ned igennem den!
I Stege.
På Møn.
Den lader vi lige stå et øjeblik.
Ja, jeg står derfor op klokken 5.30 hver morgen, for at køre 2 timer (!) sydpå. Jeg synes ellers altid, at folk siger at der ikke er store afstande på Sjælland? Det er vist folk, som ikke har pendlet, der har fundet på det...
Vi er startet med højderedningen i denne uge, så dagen i dag gik primært med teori. Da vores underviser havde snakket i så lang tid, at vi nærmest ikke kunne sidde på stolene længere, gik vi i stedet i gang med at indstille vores udstyr. Vores vigtigste redskab er selen, som selvfølgelig skulle justeres - det gøres først på jorden, hvorefter man kommer op at hænge, for at se om den virkelig sidder ordentligt.
- I morgen går det så løs, med de første praktiske øvelser. Jeg er som bekendt ret højdeskræk, så det skal nok blive noget af en udfordring. Uddannelsen foregår på en nedlagt sukkerfabrik, hvor der bl.a. er en laaaaang skakt, som går fra øverste etage og ned i kælderen - det skal nok blive noget af en udfordring at komme ned igennem den!
lørdag den 8. januar 2011
Orden i skabet.
I går gik kæresten og jeg i gang med at rydde ud i vores tøjskabe.
Selvom jeg ryddede grundigt op dengang vi flyttede ind (og det er altså ikke mere end ½ år siden) og jeg ikke rigtigt har købt nyt tøj siden da (vi sparer jo, husker du), så var der alligevel en helt masse!
Næste gang kæresten skal på arbejde, så kører han hen forbi Auderødlejren (Asylcenter) og afleverer den sorte sæk der er propfyldt med tøj.
- Når asylansøgerne kommer til landet vælger de en tøj-pakke og derefter får de omkring 120 kr/måneden i 'lommepenge' - men lur mig, om ikk´ de asylansøgere, som kom i juli måned ikke valgte tøj-pakken med trøjer og vinterjakke, så de har garanteret god brug af tøjet.
(Og så er der plads i skabet, til når økonomien igen har rettet sig;o))
Selvom jeg ryddede grundigt op dengang vi flyttede ind (og det er altså ikke mere end ½ år siden) og jeg ikke rigtigt har købt nyt tøj siden da (vi sparer jo, husker du), så var der alligevel en helt masse!
Næste gang kæresten skal på arbejde, så kører han hen forbi Auderødlejren (Asylcenter) og afleverer den sorte sæk der er propfyldt med tøj.
- Når asylansøgerne kommer til landet vælger de en tøj-pakke og derefter får de omkring 120 kr/måneden i 'lommepenge' - men lur mig, om ikk´ de asylansøgere, som kom i juli måned ikke valgte tøj-pakken med trøjer og vinterjakke, så de har garanteret god brug af tøjet.
(Og så er der plads i skabet, til når økonomien igen har rettet sig;o))
torsdag den 6. januar 2011
Succes.
Det er altid godt at starte et nytårsfortsæt med en succes.
Det er hermed gjort, for jeg har allerede trænet 2 gange i denne uge (nuuui, hvor har jeg ømme muskler!) og vi har netop spist en 'ny' ret (varmrøget laks med naan-brød & grøn salat).
Klapper lige mig selv på skulderen (hvis jeg altså ikke var så øm, at mine arme ikke kan nå derom). Hvordan går det med jeres nytårsfortsætter?
Det er hermed gjort, for jeg har allerede trænet 2 gange i denne uge (nuuui, hvor har jeg ømme muskler!) og vi har netop spist en 'ny' ret (varmrøget laks med naan-brød & grøn salat).
Klapper lige mig selv på skulderen (hvis jeg altså ikke var så øm, at mine arme ikke kan nå derom). Hvordan går det med jeres nytårsfortsætter?
søndag den 2. januar 2011
2011 - hvad er planen?
Nåmen jeg snakkede jo om, at jeg havde nogle planer for 2011, så nu må jeg hellere fortælle jer om dem, så I kan hjælpe mig med at holde fast i dem!:o)
Af de meget håndfaste mål, så vil jeg gerne:
Er det kun mig, der synes at tingene bliver mere overskuelige, når man først har skrevet dem på en liste? Eller har I også lavet den slags planer for det kommende år? Fortæl, fortæl!:o)
Af de meget håndfaste mål, så vil jeg gerne:
- I gang med at træne igen. Ikke fordi jeg gerne vil tabe mig og al det der, men fordi jeg gerne vil være sund og stærk. Har jo faktisk et - til tider - fysisk krævende job. Målet er at træne min. 2 x ugentligt.
- Udvide min kulinariske horisont. Jeg har 3 hylder med kogeboger, men ender alligevel med de samme 15-20 retter. Målet er at lave én ny ret om ugen.
- Være en af de heldige, som får en fastansættelse i ambulancetjenesten, når jeg er færdiguddannet d. 31/7.
- Gennemføre Bogudfordringen 2011.
- Fries til. (Må man gerne skrive den slags? Eller er det meningen at det skal være tabu/overraskelses-agtigt?)
- Lytte til en masse god musik - fordi det gør mig i godt humør.
- Vinde i Lotto. På den store måde. (Kræver nok at jeg begynder at spille)
- Få opbygget nogle endnu bedre venskaber med de søde kvinder, som jeg kender her i byen.
- Komme ud at rejse sammen med kæresten.
- Have masser af hyggelige hverdags-oplevelser; biografture, udflugter og eventyr.
Er det kun mig, der synes at tingene bliver mere overskuelige, når man først har skrevet dem på en liste? Eller har I også lavet den slags planer for det kommende år? Fortæl, fortæl!:o)
Underligt...
Okay, det er meget, meget mærkeligt.
I dag vågnede jeg til en sms om, at politiet har fundet et kvindelig på Herlev Rideskole. De håber selvfølgelig, at det er den forsvundne Lisa. På en måde håber jeg det også - jeg forestiller mig at det må være lettere på hendes pårørende at få afslutning, fremfor at gå resten af livet i uvished.
Jeg har ikke været på Rideskolen de seneste par år, men jeg har jo nærmest tilbragt hele min barndom, teenageår og gymnasietid på det sted. På Facebook er der statusopdateringer fra rideskoleejeren om at "Rideskolen er lukket indtil videre - sig det videre til de andre" og det er bare så underligt at se sit barndommens tilflugtssted oplyst at skarpe lamper og gravemaskiner.
Er SÅ glad for at jeg ikke længere har hest stående der - det må være så mærkeligt...
I dag vågnede jeg til en sms om, at politiet har fundet et kvindelig på Herlev Rideskole. De håber selvfølgelig, at det er den forsvundne Lisa. På en måde håber jeg det også - jeg forestiller mig at det må være lettere på hendes pårørende at få afslutning, fremfor at gå resten af livet i uvished.
Jeg har ikke været på Rideskolen de seneste par år, men jeg har jo nærmest tilbragt hele min barndom, teenageår og gymnasietid på det sted. På Facebook er der statusopdateringer fra rideskoleejeren om at "Rideskolen er lukket indtil videre - sig det videre til de andre" og det er bare så underligt at se sit barndommens tilflugtssted oplyst at skarpe lamper og gravemaskiner.
Er SÅ glad for at jeg ikke længere har hest stående der - det må være så mærkeligt...
lørdag den 1. januar 2011
Nytårsmenuen i billeder.
Årh, det var en god nytårsaften! Vi var 4 par der festede sammen, og traditionen er at mændene laver al maden, imens kvinderne drikker rødvin og slapper af - hvilken arbejdsfordeling!
Er I misundelige? For så er det med god grund - al maden sad lige i skabet og jeg kunne ikke have fået noget bedre, uanset hvor jeg havde været henne.
Desuden fik vi også kransekage og Bollinger Champagne til midnat - men det fik jeg ikke lige billeder af....
Vi startede med mojitos til Dronningens nytårstale. |
1. ret var en gravad lakseterrine og fiskefondue (ikke på billedet) - det smagte SÅ skønt. |
2. ret var en champagnesorbet - friskt og lækkert! |
3. ret var lammekrone, parmasanrør, cognacflamberede svampe, jordskokkechips og kartoffelgratin. Simpelthen himmelsk! |
4. ret var ostebord, som bl.a. bestod af chili-gouda, manchego, parmasan og gorgonzola. |
5. ret var en blød og lækker AfterEight-mousse |
Desuden fik vi også kransekage og Bollinger Champagne til midnat - men det fik jeg ikke lige billeder af....