Den klassiske grønne giftkage - her pyntet til Halloween.
Giftkage:
400 g. blødt smør
400 g. sukker
4 æg
400 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl. sødmælk
2 spsk. mandelessens
3 spsk. grøn frugtfarve
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt imellem. Rør mandelessens og frugtfarve i. Sigt bagepulver og mel sammen og tilsæt det skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bagepapirbeklædt 25x35 form.
Bages i ca. 35 minutter v. 200 grader (ikke varmluft). Lad den køle helt af inden du pynter.
Pynt:
350 g. flormelis
Rød + gul frugtfarve
Lidt kogende vand
50 g. mørk chokolade
Lidt M&m's
Lav glasur af frugtfarve, flormelis og kogende vand. Fordel det over kagen og lad det størkne inden du fortsætter. Smelt chokoladen og kom den i en lille sprøjtepose med en lillebitte rund tyl. Sprøgt spindelvævet på kagen og placerderefter et par m&m's i spindelvævet (på en linje, så den klistrer fast). Lav ben på hver enkelt m&m's.
Sider
▼
tirsdag den 30. oktober 2018
lørdag den 27. oktober 2018
Brownie m. nougatstykker
200 g. Mørk chokolade
225 g. smør
200 g. Sukker
100 g. Mel
1 pk. Nougat
4 æg
1 knsp. Salt
2 tsk. Bagepulver
2 spsk. Kakao
2 tsk. Vaniljeessens
Smelt smør og chokolade over svag varme. Skær nougaten i tern og vend dem i lidt af melet. Sæt dem til side.
Sigt de tørre ingredienser sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Rør vaniljeessens og tilsæt chokoladeblandingen i i en tynd stråle, imens du rører godt. Vend til sidst nougaten i massen.
Kom massen i en smurt form (20×30) drysset med rasp og bag den v. 170 grader (ikke varmluft) i ca 35 minutter. Toppen skal være bagt, men midten skal stadig være blød.
lørdag den 20. oktober 2018
Pecan pie cheesecake.
Bund:
200 g. knust Digestive
75 g. smeltet smør
60 g. hakkede mandler
Forvarm ovnen til 180 grader (ikke varmluft). Bland kiks, mandler og smør. Pres det fast sammen i bunden af en springform (Ø23). Stil det på køl.
Fyld:
3 pk. Philidelpia
150 g. sukker
1 spsk. brun farin
½ dl. piskefløde
2 spsk. mel
2 tsk. whisky
2 æg
Pisk flødeost, fløde, farin og sukker godt sammen med elpiskeren. Sigt melet i og pisk igen. Tilsæt derefter 1 æg ad gangen og til sidst whiskyen. Hæld det over kiksebunden og bag den i 1 time.
Topping:
220 g. brun farin
30 g. Maizena
½ tsk. salt
4 æggeblommer
140 g. sirup
1,2 dl. lun piskefløde
55 g. smør
1 tsk. whisky
250 g. ristede pekannødder, hakkede
Ekstra pekannødder til pynt (jeg brugte 50 g.)
Når kagen har bagt ca. 30 minutter laver du toppingen. Rør brun farin, maizena og salt sammen i en gryde og tænd på medium-lav varme. Pisk æggeblommerne, sirup og den lune fløde i under omrøring. Varm det godt igennem v. medium varme, indtil det tykner - det tager 5-10 minutter. Rør hele tiden.
Tag gryden af varmen og rør det kolde smør og whiskyen i. Pisk indtil det er en helt homogen, tyk masse. Vend de hakkede pekannødder i og fordel massen ovenpå den bagte cheesecake. Glat det ud, og pynt evt. med nogle hele nødder. Lad den sætte sig på køl i nogle timer.
mandag den 1. oktober 2018
Cheesecake-cookie snitter. Eller bare cookie-kage.
Cookie-dej:
40 g sukker
60 g brun farin
100 g blødt smør
2 æg
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
150 g grofthakket chokolade
Rør alle ingredienserne sammen (chokoladen til sidst) og fordel lidt over halvdelen i en bagepapirbeklædt form. (Min var 23x23, men næste gang tager jeg nok en lidt større (23x33) og reducerer bagetiden med 10 minutter.)
Cheesecake:
1 pk. philidelphia
1 æg
1 dl. sukker
Piske det hele sammen med elpiskeren og hæld det ud over cookie-dejen. Fordel den resterende cookie-dej henover i små stykker, indtil det er jævnt fordelt. Bages v. 200 grader (varmluft) i ca. 35 minutter.