Sider
▼
søndag den 11. marts 2018
Kærnemælks brownies.
Brownie:
115 g. smør
30 g.. kakao
1½ dl smagsneutral olie (fx. vindruekerne)
280 g. sukker
2 store æg (3 små)
1 dl kærnemælk
½ tsk. vaniljeessens
280 g. hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
170 g.. hakket mørk chokolade
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft). Beklæd en 33x23 cm form med bagepapir.
Smelt smør, kakao og olie i en lille gryde. Det skal lige op at koge.
Pisk sukker, æg, kærnemælk og vaniljeessens sammen. Rør smørblandingen i og sigt til sidst mel, natron og salt i. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
Hæld det over i formen og bag den i ca. 18 minutter. Lad den køle af i formen.
Toppingen:
115 g. smør
1,3 dl. kærnemælk
70 g. kakao
500 g. flormelis
120 g. mørke chokoladeknapper
Smelt smør, kærnemælk og kakao sammen under omrøring. Når det begynder at koge tager du gryden af varmen. Pisk smørblandingen sammen med flormelisen - det kan godt tage et par minutter.
Fordel massen over den afkølede brownie (det er okay den stadig er lun) og drys til sidst chokoladeknapperne over.
Lad den stå på køl minimum 2-3 timer inden den serveres.
søndag den 4. marts 2018
Sprøde saltmandler
200 g. mandler
2 dl. kogende vand
3 spsk. salt
Lidt fint salt
Opløs de 3 spsk salt i vandet og læg mandlerne i blød deri. Lad dem stå i 20 minutter, men rør i dem af og til.
Dræn vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade og bag dem i 20 minutter v. 150 grader (varmluft).
Og nu kommer så det der går dem ekstra sprøde! Hæld mandlerne over i en sigte og skyl dem ultra kort (de skal bare lige blive fugtige). Hæld dem tilbage på bagepladen og drys lidt fint salt over og kom dem tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter.
Lad dem køle helt af, inden du hælder dem på glas.
2 dl. kogende vand
3 spsk. salt
Lidt fint salt
Opløs de 3 spsk salt i vandet og læg mandlerne i blød deri. Lad dem stå i 20 minutter, men rør i dem af og til.
Dræn vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade og bag dem i 20 minutter v. 150 grader (varmluft).
Og nu kommer så det der går dem ekstra sprøde! Hæld mandlerne over i en sigte og skyl dem ultra kort (de skal bare lige blive fugtige). Hæld dem tilbage på bagepladen og drys lidt fint salt over og kom dem tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter.
Lad dem køle helt af, inden du hælder dem på glas.