Når man gerne vil gøre lidt ud af det - men ikke helt kan overskue alle 8 ben!
320 g. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
185 g. brun farin
85 g. sukker
2 æg
2 tsk. vaniljeessens
175 g. smeltet smør
130 g. chokoladeknapper i dejen + noget ekstra til pynt.
Pisk smør, sukker og farin sammen. Tilsæt vaniljeessens og æg og pisk godt. Sigt alle de tørre ingredienser i og rør det sammen. Tilsæt til sidst chokoladeknapperne.
Form dejen til kugler (ca som en bordtennisbold) og fordel dem med 9 styk på hver plade. Bages v. 165 grader (varmluft).
Lige når de kommer ud af ovnen ligger du 2-3 chokoladeknapper på hver cookie (med toppen opad).Smelt lidt chokolade, kom det i en frysepose hvor du klipper et lille-bitte hul i , og brug det til at tegne ben.
Sider
▼
lørdag den 28. oktober 2017
lørdag den 21. oktober 2017
Den bedste (og virkelig nemme) æble-crumble.
Kender I de kager man bare vender tilbage til igen og igen? Sådan en er denne æblecrumble. Den kan selvfølgelig også laves med pærer, rabarber eller hvad man nu har i stedet.
Til 4 personer:
4 æbler
Kanelsukker
200 g. smør
200 g. hvedemel
200 g. sukker
1 knsp. salt
Skær æblerne i tern (bare behold skrællen på) og vend dem i kanelsukker. Fordel dem i et smurt fad.
Bland smør, mel, sukker og salt sammen (fx. i minihakkeren) og fordel det ud ovenpå. Bag kagen i ovnen v. 200 grader (varmluft) i 30-40 minutter, til crumblen er gylden og sprød.
Tip: For luksus-versionen kan du hælde lidt hakket, mærk chokolade over æblerne og komme lidt revet marcipan i crumble'n.