Er det bare mig, eller kan min baby bare utroligt mange ting? Han er 9½ måned og laber nu gladeligt rundt med sin vogn. Snart kan han gå selv, og så er der INTET der er helligt længere. Måske burde jeg bare sætte mig tilbage og nyde tingenes tilstand så længe de varer?
Sider
▼
søndag den 30. juni 2013
fredag den 28. juni 2013
Afsted på cyklen.
Når nu farmand igen har åbnet en cykelforretning, så kunne jeg godt tillade mig at investere i en ny cykel med tilhørende barnestol. I går blev den indviet på en 9½ km. tur rundt i landskabet.
Manden susede afsted på sin 7-kilos racer, imens jeg kom bagefter m. 18 kg. cykel, 10 kg. barn og 3 kg. barnestol. Ikke underligt at jeg syntes at det var liiidt hårdere end ham.;o)
Nikolaj syntes at det var en fest, og jeg synes at det er helt fantastisk at jeg nu kan komme omkring i et lidt andet tempo end med barnevognen!
Dén skal vi nok blive glade for!
Manden susede afsted på sin 7-kilos racer, imens jeg kom bagefter m. 18 kg. cykel, 10 kg. barn og 3 kg. barnestol. Ikke underligt at jeg syntes at det var liiidt hårdere end ham.;o)
Nikolaj syntes at det var en fest, og jeg synes at det er helt fantastisk at jeg nu kan komme omkring i et lidt andet tempo end med barnevognen!
Dén skal vi nok blive glade for!
torsdag den 27. juni 2013
Alle de minder...
De sidste mange aftener har jeg brugt tiden efter Nikolaj var lagt til noget helt bestemt.
Jeg har nemlig siddet og sorteret og samlet billeder, som skal printes og i et fotoalbum - ja, sådan et gammeldags et af papir! Jeg synes selv at det er dødhyggeligt at kigge igennem den slags, og det er bare ikke det samme at sidde med computeren og kigge igennem 17.000 usorterede billeder.
Nu har jeg nøje udvalgt dem jeg vil have og har fået dem uploadet og bestilt fra en fotoside på nettet - 428 billeder blev det til, til den nette sum af 317 kr inkl. porto.
Nu mangler jeg bare at finde nogle lækre fotoalbums, som jeg kan klistre dem i, og så er der ellers aktivitet til de næste maaaaange aftener. Men så er grundarbejdet ligesom gjort og så skal jeg bare vedligeholde af og til. - Og når Nikolaj så bliver lidt ældre, så kan han sidde sammen med mig i sofaen og bladre og kigge billeder - det bliver SÅ hyggeligt!
Jeg har nemlig siddet og sorteret og samlet billeder, som skal printes og i et fotoalbum - ja, sådan et gammeldags et af papir! Jeg synes selv at det er dødhyggeligt at kigge igennem den slags, og det er bare ikke det samme at sidde med computeren og kigge igennem 17.000 usorterede billeder.
Nu har jeg nøje udvalgt dem jeg vil have og har fået dem uploadet og bestilt fra en fotoside på nettet - 428 billeder blev det til, til den nette sum af 317 kr inkl. porto.
Nu mangler jeg bare at finde nogle lækre fotoalbums, som jeg kan klistre dem i, og så er der ellers aktivitet til de næste maaaaange aftener. Men så er grundarbejdet ligesom gjort og så skal jeg bare vedligeholde af og til. - Og når Nikolaj så bliver lidt ældre, så kan han sidde sammen med mig i sofaen og bladre og kigge billeder - det bliver SÅ hyggeligt!
mandag den 24. juni 2013
En dag af gangen...
... Sådan hygger vi os igennem sommeren.
Nikolaj kravler rundt i græsset ogspiser ting leger, imens jeg af og til får sat mig i en havestol og kan nyde mine roser der er ved at komme op (og så snakker vi IKKE om, at jeg kom til at maltraktere den ene med plæneklipperen) og en lækker is i solskinnet.
Jeg er begyndt at løbetræne, for efterhånden syntes jeg at det var lidt for meget spild af penge, at betale til fitnesscentret hver måned, når jeg nu overhovedet ikke brugte det. Indtil videre går det meget godt, jeg er i gang med 5. uge af programmet og nogle gange tager jeg mig selv i at se frem til en løbetur!
Manden tror ikke at jeg kan gennemføre (løbe 5 km. på max 30 min.), og det alene er incitament nok til at jeg VIL gennemføre (og selvfølgelig fortsætte den gode stil, når jeg vender tilbage til jobbet igen 1. september).
Nikolaj kravler rundt i græsset og
Jeg er begyndt at løbetræne, for efterhånden syntes jeg at det var lidt for meget spild af penge, at betale til fitnesscentret hver måned, når jeg nu overhovedet ikke brugte det. Indtil videre går det meget godt, jeg er i gang med 5. uge af programmet og nogle gange tager jeg mig selv i at se frem til en løbetur!
Manden tror ikke at jeg kan gennemføre (løbe 5 km. på max 30 min.), og det alene er incitament nok til at jeg VIL gennemføre (og selvfølgelig fortsætte den gode stil, når jeg vender tilbage til jobbet igen 1. september).
torsdag den 20. juni 2013
Pulled Pork.
Kender I det når man skal lede rundt på nettet efter opskrifter hver gang man skal lave en bestemt ret?
Sådan har jeg det med pulled pork. Jeg kan aldrig huske hvor mange grader ovnen skal stå på, hvad der skal i dressingen til coleslawen og hvad der nu gav det sidste pift til BBQ-saucen.
Derfor bliver det nyt hver gang - men i dag blev det virkelig lækkert, så nu skriver jeg ned hvad jeg gjorde!
For at lave Pulled Pork skal du bruge et stykke nakkefilet - mit var ca 1,2 kg. Dagen inden servering skal den gnides med en dry rub. Den lavede jeg af:
Chiliflager
Brun farin
Cayennepeber
Friskkværnet peber
Chilipulver
Bagefter pakkes den tæt ind i WitaWrap og kommes i køleskabet.
Om morgen på selve dagen (du kan fx. få din mand til at gøre det, inden han tager på arbejde;o)) pakker du stegen ud, og kommer den i et ildfast fad. Hæld lidt vand i bunden, så det står et par centimeter op ad stegen. Kom den i den kolde ovn og tænd på 100 grader (ikke varmluft).
Så lader du bare stegen stå der og hygge sig 12-14 timer. Hvis du har kortere tid, så skru op på 110 grader. Den skal ende med en kernetemperatur på 95-96 grader - så er fedt og bindevæv smeltet væk, og du har det lækre kød tilbage!
Coleslaw:
4-5 groftrevne gulerødder
½ fintsnittet spidskål.
30 g. sukker
30 g. mayonaise
1 tsk. Dijonsennep
Friskkværnet peber
Salt
3/4 dl. vindruekerneolie
1/4 hvidvinseddike
Grøntsagerne blandes godt. Dressingen piskes godt sammen, til den er helt glat. Vendes i grøntsagerne - endelig ikke for meget, så det søber! Kom det i en platikbøtte og i køleskabet i min. 3-4 timer. Rør i det af og til.
BBQ-dressing: (Jeg lover dig - det bliver den bedste du nogensinde har smagt!)
1 dl. ketchup
½ dl. æblecidereddike
1-2 spsk Sriracha Hot Chili Sauce
1½ spsk. brun farin
Tørrede chiliflager
Friskkværnet peber + en smule salt
Lidt færdig BBQ-sauce
Pisk det hele sammen, dæk det til og lad det trække i køleskabet indtil servering.
Når kødet er færdigt trækker du det fra hinanden med 2 gafler, og lidt af stegesaften dryppes henover. Serveres i burgerboller m. coleslaw og BBQ-sauce. Enjoy!
Sådan har jeg det med pulled pork. Jeg kan aldrig huske hvor mange grader ovnen skal stå på, hvad der skal i dressingen til coleslawen og hvad der nu gav det sidste pift til BBQ-saucen.
Derfor bliver det nyt hver gang - men i dag blev det virkelig lækkert, så nu skriver jeg ned hvad jeg gjorde!
For at lave Pulled Pork skal du bruge et stykke nakkefilet - mit var ca 1,2 kg. Dagen inden servering skal den gnides med en dry rub. Den lavede jeg af:
Chiliflager
Brun farin
Cayennepeber
Friskkværnet peber
Chilipulver
Bagefter pakkes den tæt ind i WitaWrap og kommes i køleskabet.
Om morgen på selve dagen (du kan fx. få din mand til at gøre det, inden han tager på arbejde;o)) pakker du stegen ud, og kommer den i et ildfast fad. Hæld lidt vand i bunden, så det står et par centimeter op ad stegen. Kom den i den kolde ovn og tænd på 100 grader (ikke varmluft).
Så lader du bare stegen stå der og hygge sig 12-14 timer. Hvis du har kortere tid, så skru op på 110 grader. Den skal ende med en kernetemperatur på 95-96 grader - så er fedt og bindevæv smeltet væk, og du har det lækre kød tilbage!
Coleslaw:
4-5 groftrevne gulerødder
½ fintsnittet spidskål.
30 g. sukker
30 g. mayonaise
1 tsk. Dijonsennep
Friskkværnet peber
Salt
3/4 dl. vindruekerneolie
1/4 hvidvinseddike
Grøntsagerne blandes godt. Dressingen piskes godt sammen, til den er helt glat. Vendes i grøntsagerne - endelig ikke for meget, så det søber! Kom det i en platikbøtte og i køleskabet i min. 3-4 timer. Rør i det af og til.
BBQ-dressing: (Jeg lover dig - det bliver den bedste du nogensinde har smagt!)
1 dl. ketchup
½ dl. æblecidereddike
1-2 spsk Sriracha Hot Chili Sauce
1½ spsk. brun farin
Tørrede chiliflager
Friskkværnet peber + en smule salt
Lidt færdig BBQ-sauce
Pisk det hele sammen, dæk det til og lad det trække i køleskabet indtil servering.
Når kødet er færdigt trækker du det fra hinanden med 2 gafler, og lidt af stegesaften dryppes henover. Serveres i burgerboller m. coleslaw og BBQ-sauce. Enjoy!