Pyha, det blev da noget helt andet vejr i dag, hva'!
Jeg har ondt i kroppen i dag, og har brugt tiden ligeligt fordelt imellem sofaen og havestolen, kun afbrudt af gåture med hunden. Jeg spiser vandmelon og SunLolly, for rigtig mad er ikke lige højest på listen i den her varme.
Er det for tidligt at glæde sig til at få sin krop igen, når der stadig er lidt over 2 måneder til baby forventeligt kommer ud?
Sider
▼
lørdag den 30. juni 2012
fredag den 29. juni 2012
Tordenvejr.
Imens regnen trommer ned udenfor, så rumler det også!
Den stolte jagthund er ikke så tryg ved det, så han fik lov til at komme op i sofaen, hvor det tilsyneladende er mere sikkert.:o)
Vi satser på at det bliver bedre i morgen!
Den stolte jagthund er ikke så tryg ved det, så han fik lov til at komme op i sofaen, hvor det tilsyneladende er mere sikkert.:o)
Vi satser på at det bliver bedre i morgen!
onsdag den 27. juni 2012
Tik, tak, tiden går.
Og sådan nåede vi igen halvvejs igennem ugen. :o)
Har begravet mig i sofaen med bøger og magasiner de sidste par dage, men i dag kom solen frem, så jeg kunne kigge lidt til min lille, rare have. Regnen har været godt for noget, for efterhånden er det kommet noget der minder om græs rundt omkring - måske et par dage med sol kan få det til at slå ordentligt igennem?
torsdag den 21. juni 2012
Op på cyklen.
Manden hvad jo fødselsdag i sidste weekend, og jeg fik samlet (næsten) hele banden sammen, så vi kunne give ham noget der ellers var udenfor budget: en cykel.
Ja, ja, jeg ved godt at han er underlig at han ikke har en i forvejen, men her ude på landet er det altså ikke så nødvendigt som inde i byen. Anyways, så er vi flyttet til den anden ende af byen, så vi nu ikke bor i gå-afstand af fitnesscentret, og han har da også snakket om at han godt kunne tænke sig noget mere kredsløbstræning. I hvert fald så fik han en lækker cykle, en Scott Sub 10.
Jeg har fået støvet min gamle damecykel af, og vi cykler nu ture sammen i det gode vejr - i dag tilbagelagde vi fx. 7 km. i strålende solskin (og det er faktisk meget, når det er varmt og man er stor og gravid), og jeg følte mig så sund, så sund bagefter!
Jeg håber, at det bliver lige så godt vejr i den kommende tid, så vi kan komme ud i det blå igen.:o)
Ja, ja, jeg ved godt at han er underlig at han ikke har en i forvejen, men her ude på landet er det altså ikke så nødvendigt som inde i byen. Anyways, så er vi flyttet til den anden ende af byen, så vi nu ikke bor i gå-afstand af fitnesscentret, og han har da også snakket om at han godt kunne tænke sig noget mere kredsløbstræning. I hvert fald så fik han en lækker cykle, en Scott Sub 10.
Jeg har fået støvet min gamle damecykel af, og vi cykler nu ture sammen i det gode vejr - i dag tilbagelagde vi fx. 7 km. i strålende solskin (og det er faktisk meget, når det er varmt og man er stor og gravid), og jeg følte mig så sund, så sund bagefter!
Jeg håber, at det bliver lige så godt vejr i den kommende tid, så vi kan komme ud i det blå igen.:o)
onsdag den 20. juni 2012
Pulled pork - nam, nam, nam!
Jeg ved det, jeg ved det - alle andre i blogland har lavet pulled pork for laaaang tid siden, men jeg er altså først nået til det nu. Hvorfor, ved jeg ikke, for det smagte simpelthen bare SÅ godt!
Man tager en hel nakkefilet, gnider den godt med en dry rub, pakker den ind i vita-wrap og lader den ligge i køleskabet natten over. Næste morgen pakker man den ud, og kommer den i et fad sammen med vand (ca. 2 cm. op af stegen), og lader den stå i ovnen og hygge sig i 10-12 timer!
Den skal have en kernetemperatur på min. 94 grader - så er alt fedt og bindevæv nemlig smeltet væk, og tilbage er der møreste, saftige kød du kan drømme om. Så kan man simpelthen tage 2 gafler og trække kødet fra hinanden, blande det med lidt BBQ-sauce + stegesky og servere det i burgerboller (m. ekstra BBQ-sauce over).
Dry rub:
Brun farin
Salt
Peber
Chilipulver
Cayennepeber
Paprika
Spidskommen
"Pomfrit-krydderi"
Marinaden, der brugte jeg NYbyhearts. Jeg synes dog at eddiken var lidt for gennemtrængende, så her er den redigerede version:
1 dl æblecidereddike
1½ dl ketchup
2½ spsk. brun farin
salt
friskkværnet peber
½ spsk. tabasco
stødt chili
tørrede chiliflager efter smag
lidt færdig bbq-sauce
2 spsk. stegesky
Den nakkefilet jeg fandt var 950 g. Den fik 12 timer v. 100 grader (ikke varmluft).
Man tager en hel nakkefilet, gnider den godt med en dry rub, pakker den ind i vita-wrap og lader den ligge i køleskabet natten over. Næste morgen pakker man den ud, og kommer den i et fad sammen med vand (ca. 2 cm. op af stegen), og lader den stå i ovnen og hygge sig i 10-12 timer!
Den skal have en kernetemperatur på min. 94 grader - så er alt fedt og bindevæv nemlig smeltet væk, og tilbage er der møreste, saftige kød du kan drømme om. Så kan man simpelthen tage 2 gafler og trække kødet fra hinanden, blande det med lidt BBQ-sauce + stegesky og servere det i burgerboller (m. ekstra BBQ-sauce over).
Dry rub:
Brun farin
Salt
Peber
Chilipulver
Cayennepeber
Paprika
Spidskommen
"Pomfrit-krydderi"
Marinaden, der brugte jeg NYbyhearts. Jeg synes dog at eddiken var lidt for gennemtrængende, så her er den redigerede version:
1 dl æblecidereddike
1½ dl ketchup
2½ spsk. brun farin
salt
friskkværnet peber
½ spsk. tabasco
stødt chili
tørrede chiliflager efter smag
lidt færdig bbq-sauce
2 spsk. stegesky
Den nakkefilet jeg fandt var 950 g. Den fik 12 timer v. 100 grader (ikke varmluft).
mandag den 18. juni 2012
Det er ikke mig!
Jeg undskylder at designet ser helt åndssvagt ud.
Jeg har ikke pillet ved noget, så jeg satser lidt på at det er en generel Blogger-fejl, som de selv løser igen.
- Ellers har jeg i hvert fald ingen idé om hvad jeg skal gøre...
Jeg har ikke pillet ved noget, så jeg satser lidt på at det er en generel Blogger-fejl, som de selv løser igen.
- Ellers har jeg i hvert fald ingen idé om hvad jeg skal gøre...
søndag den 10. juni 2012
Hvad? Er det ikke sådan?
Jeg havde jo egentlig tænkt mig, at min blog ikke skulle være sådan en der er fyldt med graviditetsting, og senere babyting. Jeg hader selv de der "Se, nu har Karl-Børge samlet en Legoklods op"-indlæg, og det ER altså ikke særligt interessant at læse om andres børn der har feber/ikke feber/sover/ikke vil sove/osv. You get the point.
Men så blev jeg alligevel lidt ramt, da Linda skrev et indlæg forleden dag, hvor hun sagde:
ER det ikke sådan? Skal man ikke bare sørge for at have styr på tingene, så man kan være overskudsagtig mor, med masser af energi til vennemiddage, 3-retters kokkereren, vægttab, havearbejde, et rent hjem og nybagt kage hver gang nogen kommer for at se vidunderet?
Fuck, altså.
Hvorfor siger folk først sådan noget nu?
Men så blev jeg alligevel lidt ramt, da Linda skrev et indlæg forleden dag, hvor hun sagde:
Eller planlægger børn, og dermed stadig er der, hvor man i al hemmelighed stadig tror, at alle de mødre, der tuder og klager og har rande under øjnene og børn med pletter på tøjet, bare ikke har fattet konceptet ”planlægning”, hvilket man gudskelov selv har, og derfor med sikkerhed bliver verdens mest udsovede, veltrænede og laid back mor, når den tid kommer. Jamen, det troede vi sgu da alle sammen, gjorde vi ikke?Hej, hej, det er jo mig.
ER det ikke sådan? Skal man ikke bare sørge for at have styr på tingene, så man kan være overskudsagtig mor, med masser af energi til vennemiddage, 3-retters kokkereren, vægttab, havearbejde, et rent hjem og nybagt kage hver gang nogen kommer for at se vidunderet?
Fuck, altså.
Hvorfor siger folk først sådan noget nu?
lørdag den 9. juni 2012
Gaver!
Mine forældre har lige været i Rom, og de havde dejlige gaver med hjem.:o)
Manden og jeg fik en kæmpe æske Ferrero Rocher, en stor olivenolie og et Shishido-sæt (okay, måske var lige dén mest til mig).
Jeg elsker bare når folk har været ude at rejse, opleve en masse nyt og alligevel har tænkt på os her hjemme. - Jeg elsker også at købe gaver med hjem til folk, det er simpelthen så hyggeligt (så gid det var mig der snart skulle udenlands igen)...!
Manden og jeg fik en kæmpe æske Ferrero Rocher, en stor olivenolie og et Shishido-sæt (okay, måske var lige dén mest til mig).
Jeg elsker bare når folk har været ude at rejse, opleve en masse nyt og alligevel har tænkt på os her hjemme. - Jeg elsker også at købe gaver med hjem til folk, det er simpelthen så hyggeligt (så gid det var mig der snart skulle udenlands igen)...!
fredag den 8. juni 2012
Hønsefrikassé
Hvis du også er til lækker, fløjsblød mad med masser af smag, så skal du også prøve denne opskrift.:o)
Det er en klassiker, men tilføjet lidt nyt (lækre grønne asparges, i det her tilfælde).
Du skal bruge:
1 høne
Gulerødder
Porre
Ærter
Asparges
½ liter mælk
Salt + Peber
Jævning
Nye kartofler
Skær gumpen af hønen og kom den i en suppegryde sammen med porre- og gulerødsstykker. Kom vand ved, til det lige dækker. Lad suppen koge i ca. 1 time, men skim løbende for urenheder.
Tag hønen og grøntsagerne op, sigt suppen og hæld den tilbage i gryden. Lad den koge ind til der er ca. 1½ liter tilbage. Imens pilles hønen, til mundrette bidder.
Når suppen er kogt ind, så tilsæt mælken og jævningen (og evt. en boulionterning) og koges i 15 minutter.
Tilsæt kødet, ærter, asparges og (nogle nye) gulerodstern. Smag til med salt + peber.
Server med nye kartofler.
Det er en klassiker, men tilføjet lidt nyt (lækre grønne asparges, i det her tilfælde).
Du skal bruge:
1 høne
Gulerødder
Porre
Ærter
Asparges
½ liter mælk
Salt + Peber
Jævning
Nye kartofler
Skær gumpen af hønen og kom den i en suppegryde sammen med porre- og gulerødsstykker. Kom vand ved, til det lige dækker. Lad suppen koge i ca. 1 time, men skim løbende for urenheder.
Tag hønen og grøntsagerne op, sigt suppen og hæld den tilbage i gryden. Lad den koge ind til der er ca. 1½ liter tilbage. Imens pilles hønen, til mundrette bidder.
Når suppen er kogt ind, så tilsæt mælken og jævningen (og evt. en boulionterning) og koges i 15 minutter.
Tilsæt kødet, ærter, asparges og (nogle nye) gulerodstern. Smag til med salt + peber.
Server med nye kartofler.
torsdag den 7. juni 2012
En helt almindelig torsdag...
Lidt blomster i haven, lidt lækkert og lidt bog-hygge. Jeg er forøvrigt i 27. graviditetsuge, og baby sparker livligt derinde.
I grunden ret hyggeligt.:o)
I grunden ret hyggeligt.:o)
tirsdag den 5. juni 2012
Grundlovsdag.
Manden er taget på arbejde. Både hunden og jeg hygger os med hver sit.
- Hvem skulle have troet, at sådan en barndomsklassiker stadig smagte SÅ fantastisk?
- Hvem skulle have troet, at sådan en barndomsklassiker stadig smagte SÅ fantastisk?
søndag den 3. juni 2012
En helt vidunderlig weekend.
Så er vores 'sommerferie' overstået. Altså, vi havde jo bestilt 3 uger til USA i august/september, men der kom jo så lige en graviditet i vejen, så de planer er blevet udskudt på ubestemt tid.
Så er det jo godt at vi - ligesom sidste år - havde 4 vidunderlige dage på Fyn, sammen med 4 af vores gode venner. Vi havde høj sol og lune dage, så vi hver eneste dag kunne ligge og slappe af på tæpper ude i haven.
Hundene løb rundt og snusede på de omkringliggende marker, mændene drak øl og whisky, røg cigarer og skød til måls med luftgeværet, ungerne legede og vi spiste masser af chokolade og bland-selv-slik.
Hver dag har vi spist helt fantastisk; hjemmelavede burgere med rådyrkød, nye kartofler med smørsovs, grønne & hvide asparges, rabarberkage, tapas og masser af andre lækre ting som vi fandt på.
Det har været så dejligt lige at tage væk et par dage, uden at tænke på at vi stadig ikke har lys i køkkenet eller har hængt højtalere op i stuen.
Nu må det gode vejr godt følge med her til Sjælland, så jeg kan komme i haven og nyde tingene - og måske komme blomster i de potter som jeg har fået manden til at slæbe hjem.
Så er det jo godt at vi - ligesom sidste år - havde 4 vidunderlige dage på Fyn, sammen med 4 af vores gode venner. Vi havde høj sol og lune dage, så vi hver eneste dag kunne ligge og slappe af på tæpper ude i haven.
Hundene løb rundt og snusede på de omkringliggende marker, mændene drak øl og whisky, røg cigarer og skød til måls med luftgeværet, ungerne legede og vi spiste masser af chokolade og bland-selv-slik.
Hver dag har vi spist helt fantastisk; hjemmelavede burgere med rådyrkød, nye kartofler med smørsovs, grønne & hvide asparges, rabarberkage, tapas og masser af andre lækre ting som vi fandt på.
Det har været så dejligt lige at tage væk et par dage, uden at tænke på at vi stadig ikke har lys i køkkenet eller har hængt højtalere op i stuen.
Nu må det gode vejr godt følge med her til Sjælland, så jeg kan komme i haven og nyde tingene - og måske komme blomster i de potter som jeg har fået manden til at slæbe hjem.