.... At forestille sig at det virkelig skulle blive snevejr i weekenden, når skoven så sådan her ud i dag, da jeg gik rundt i solskinnet med hunden.
Sider
▼
torsdag den 29. marts 2012
tirsdag den 27. marts 2012
søndag den 25. marts 2012
Indvielse af min nye bedste ven!
Til brylluppet var vi så heldige af få sådan en lækker hvid sag her, af vores gode venner! Den blev indviet på fineste manér, med nogle boller til madpakken. Tænk, lækre nybagte boller, uden at have fået dej-hænder en eneste gang!
Det blev en omgang kartoffelboller - lækre og saftige!
Jeg fik 12 store boller af denne portion:
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
5 dl vand
1 æg
4 kogte moste kartofler (mellemstore)
1 dl havregryn
200 g. hvid hvedemel
350 g. hvedemel
Start med at koge kartoflerne.
Varm vandet i mikrobølgeovnen, så det er fingervarmt. Opløs gæren heri.
Tilsæt salt, sukker, olie og æg og rør det godet sammen.
Tilsæt de moste kartofler, havregryn og mel.
Dejen skal være lidt klistret inden den sættes til hævning tildækket med et vådt viskestykke i 30 minutter.
Med en ske kan du 'klaske' boller ud på bagepladen (m. bagepapir på!). Lad bollerne hæve 15 minutter.
Pensl bollerne med vand og bag de v. 175 grader (varmluft) i ca. 20 minutter (hvis du laver flere, mindre boller skal de selvf. have kortere tid).
Det blev en omgang kartoffelboller - lækre og saftige!
Jeg fik 12 store boller af denne portion:
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
5 dl vand
1 æg
4 kogte moste kartofler (mellemstore)
1 dl havregryn
200 g. hvid hvedemel
350 g. hvedemel
Start med at koge kartoflerne.
Varm vandet i mikrobølgeovnen, så det er fingervarmt. Opløs gæren heri.
Tilsæt salt, sukker, olie og æg og rør det godet sammen.
Tilsæt de moste kartofler, havregryn og mel.
Dejen skal være lidt klistret inden den sættes til hævning tildækket med et vådt viskestykke i 30 minutter.
Med en ske kan du 'klaske' boller ud på bagepladen (m. bagepapir på!). Lad bollerne hæve 15 minutter.
Pensl bollerne med vand og bag de v. 175 grader (varmluft) i ca. 20 minutter (hvis du laver flere, mindre boller skal de selvf. have kortere tid).
tirsdag den 20. marts 2012
Brylluppet!!!
Nå, så må vi hellere til det - jeg undskylder på forhånd at det bliver lidt langt.;o)
Jeg overnattede hjemme hos mine forældre, så vi kunne få den rette 'bryllups-ånd'.
Vi startede lørdag morgen med at spise morgenmad, inden jeg smuttede i bad og afsted til frisøren. Min far kørte mig derned, da han alligevel skulle ud og købe en hvid skjorte (altid godt at være i god tid;o)).
Frisøren var rigtig sød, og vi hyggede os i den time som hun var om at sætte mit hår - ihh, det blev fint!
Da jeg kom hjem til mine forældre igen, kom min veninde. Hun skulle ordne negle + makeup. Vi startede med neglene, som desværre ikke helt ville som vi, så vi endte med en almindelig klar lak - det kan ikke rigtig gå galt!
Vi fik i fællesskab lagt makeup'en, så det blev rigtig fint. Det tog lidt længere tid end forventet, så min rugbrødsmad røg desværre i svinget. I stedet fik vi mig i kjolen, og veninden kørte til kirken.
Min far ville gerne lige have lidt billeder, så det tog vi, indtil jeg sagde at NU skulle vi altså køre - der var klokken 12.37 og vi havde lige 30 kilometer der skulle tilbagelægges inden vielsen klokken 13.00!
Vi nåede det - og tids nok til at høre kirkeklokkerne ringe. Uhh, hvor glædede jeg mig bare helt vildt! Min kjole var gået op bagpå (sådan en trykknap der lukkede nedenunder snøreryggen), så den fik min far og kirketjeneren lige lukket, inden dørene gik op.
Organisten spilled Pachelbels Canon i D - det var SÅ smukt, og lige som jeg havde drømt om!
Da jeg kom op af gulvet kunne jeg næsten ikke kigge på Christian, for det var bare så følelsesmæssigt overvældende, så jeg var lige ved at begynde at tude. I stedet kiggede jeg rundt på alle vores dejlige gæster, og det var så rart.
Selve vielsen føltes meget lang - er du gal det var nogle lange salmer! Præsten snakkede om kærlighed og liljer (?), men jeg kunne slet ikke høre efter hvad han sagde. Endelig skulle vi op til alteret, sige 'ja' og have ringe på - min ring er ellers for stor, men jeg kunne næsten ikke få den på - vi havde endda joket med om vi skulle smøre glidecreme på indersiden af dem!
Efter vielsen gik vi over til receptionen (da folk var færdige med at TYRE ris), hvor der var dejlig bryllupskage, Asti, sodavand og øl.
Efter hvad der føltes som 2 sekunder, men nok nærmere var 45 minutter skulle vi afsted. Vores søde venner kørte os i deres pæne Audi - og der var dækket op med 2 slags champagne i en køler på bagsædet - SÅ fint!
Vi kørte til Frederiksborg Slotshave (Barokhaven) i Hillerød, hvor vi 1 1½ time fik taget en masse fine billeder - til sidst var det simpelthen så iskoldt at jeg nærmest ikke kunne tænke! Vi havde hyret Jeppe Carlsen, og han var simpelthen så rar. Han var sød og rettede de små ting til, så man ikke står dumt, har hagen nede, eller andet man ikke lige tænker over. - Han får mine varmeste anbefalinger!
Bagefter kørte vi til feststedet, hvor de fleste af gæsterne var ankommet. Det var et brag af en fest. Maden var helt formidabel, dj'en (Diskobil) havde virkelig god føling med alting og aldrig har jeg set nogen spise så mange hotdogs, som da pølsevognen kom til natmad kl. 1!
Ved 3-tiden kørte vi de 500 meter over på hotellet, hvor vi straks hoppede i den dejligt bløde seng!
Søndagen gik med oprydning af festlokalet, køre borde, gaver, rester af øl & sodavand og alt muligt andet rundt - og så selvfølgelig gøre alle vores skuffer, skabe, kurve, sofa, hundekurve, reoler og gulve rent, efter at vores dejlige venner hade spredt 3 kg. ris ud over det hele!!!
Og bare rolig, når jeg får billederne fra fotografen skal jeg nok spamme jer - de to her er de eneste jeg har, som folk har sendt til mig på FB.
Jeg overnattede hjemme hos mine forældre, så vi kunne få den rette 'bryllups-ånd'.
Vi startede lørdag morgen med at spise morgenmad, inden jeg smuttede i bad og afsted til frisøren. Min far kørte mig derned, da han alligevel skulle ud og købe en hvid skjorte (altid godt at være i god tid;o)).
Frisøren var rigtig sød, og vi hyggede os i den time som hun var om at sætte mit hår - ihh, det blev fint!
Da jeg kom hjem til mine forældre igen, kom min veninde. Hun skulle ordne negle + makeup. Vi startede med neglene, som desværre ikke helt ville som vi, så vi endte med en almindelig klar lak - det kan ikke rigtig gå galt!
Vi fik i fællesskab lagt makeup'en, så det blev rigtig fint. Det tog lidt længere tid end forventet, så min rugbrødsmad røg desværre i svinget. I stedet fik vi mig i kjolen, og veninden kørte til kirken.
Min far ville gerne lige have lidt billeder, så det tog vi, indtil jeg sagde at NU skulle vi altså køre - der var klokken 12.37 og vi havde lige 30 kilometer der skulle tilbagelægges inden vielsen klokken 13.00!
Vi nåede det - og tids nok til at høre kirkeklokkerne ringe. Uhh, hvor glædede jeg mig bare helt vildt! Min kjole var gået op bagpå (sådan en trykknap der lukkede nedenunder snøreryggen), så den fik min far og kirketjeneren lige lukket, inden dørene gik op.
Organisten spilled Pachelbels Canon i D - det var SÅ smukt, og lige som jeg havde drømt om!
Da jeg kom op af gulvet kunne jeg næsten ikke kigge på Christian, for det var bare så følelsesmæssigt overvældende, så jeg var lige ved at begynde at tude. I stedet kiggede jeg rundt på alle vores dejlige gæster, og det var så rart.
Selve vielsen føltes meget lang - er du gal det var nogle lange salmer! Præsten snakkede om kærlighed og liljer (?), men jeg kunne slet ikke høre efter hvad han sagde. Endelig skulle vi op til alteret, sige 'ja' og have ringe på - min ring er ellers for stor, men jeg kunne næsten ikke få den på - vi havde endda joket med om vi skulle smøre glidecreme på indersiden af dem!
Efter vielsen gik vi over til receptionen (da folk var færdige med at TYRE ris), hvor der var dejlig bryllupskage, Asti, sodavand og øl.
Efter hvad der føltes som 2 sekunder, men nok nærmere var 45 minutter skulle vi afsted. Vores søde venner kørte os i deres pæne Audi - og der var dækket op med 2 slags champagne i en køler på bagsædet - SÅ fint!
Vi kørte til Frederiksborg Slotshave (Barokhaven) i Hillerød, hvor vi 1 1½ time fik taget en masse fine billeder - til sidst var det simpelthen så iskoldt at jeg nærmest ikke kunne tænke! Vi havde hyret Jeppe Carlsen, og han var simpelthen så rar. Han var sød og rettede de små ting til, så man ikke står dumt, har hagen nede, eller andet man ikke lige tænker over. - Han får mine varmeste anbefalinger!
Bagefter kørte vi til feststedet, hvor de fleste af gæsterne var ankommet. Det var et brag af en fest. Maden var helt formidabel, dj'en (Diskobil) havde virkelig god føling med alting og aldrig har jeg set nogen spise så mange hotdogs, som da pølsevognen kom til natmad kl. 1!
Ved 3-tiden kørte vi de 500 meter over på hotellet, hvor vi straks hoppede i den dejligt bløde seng!
Søndagen gik med oprydning af festlokalet, køre borde, gaver, rester af øl & sodavand og alt muligt andet rundt - og så selvfølgelig gøre alle vores skuffer, skabe, kurve, sofa, hundekurve, reoler og gulve rent, efter at vores dejlige venner hade spredt 3 kg. ris ud over det hele!!!
Og bare rolig, når jeg får billederne fra fotografen skal jeg nok spamme jer - de to her er de eneste jeg har, som folk har sendt til mig på FB.
torsdag den 15. marts 2012
Brylluppet - 2 dage til.
Hold da op der er sket noget i dag!
Vi fik (endelig!) nøglen til festlokalet, så vi kunne gå igang. Det var fyldt med firkantede borde, så vi startede med at køre til Roskilde og hente de runde borde som vi har lejet.
Der blev dækket op, så nu mangler der kun bordkort og menu'er, som vi har printet her til aften.
I morgen skal vi ordne receptionslokalet, købe de sidste småting og forhåbentlig også slappe lidt af!
Vi fik (endelig!) nøglen til festlokalet, så vi kunne gå igang. Det var fyldt med firkantede borde, så vi startede med at køre til Roskilde og hente de runde borde som vi har lejet.
Der blev dækket op, så nu mangler der kun bordkort og menu'er, som vi har printet her til aften.
I morgen skal vi ordne receptionslokalet, købe de sidste småting og forhåbentlig også slappe lidt af!
onsdag den 14. marts 2012
Brylluppet - 3 dage til.
Ihh, hvor har det bare været en træls dag!
Dengang vi lejede forsamlingshuset som festen skal holdes i, fik vi lovning på at vi - medmindre der var nogen der døde, så der skulle afholdes mindehøjtidelighed - kunne få nøglen til huset torsdag middag.
I mandags ringede jeg så for at aftale nærmere og aftalte at snakkes ved i dag.
Og så er hun bare som sunket i jorden!
Jeg har lagt beskeder, ringet til menighedsrådsformanden (det er kirken der er udlejer), haft fat i hendes mand og senest hendes datter (?) som manden gav mig nummeret til.
Hold kæft hvor er det bare uprofessionelt! Så lige p.t. ved vi ikke om vi kan få nøglen som lovet - eller hvornår vi i så fald kan få den!
Jeg er skidevred over det og når først det hele er overstået får de min mening, råt for usødet.
Ellers har jeg fået hentet kjolen hos skrædderen - den var SÅ fin og passede helt perfekt! Ihh, hvor jeg glæder mig til at have den på på lørdag.:o)
Desuden har vi øvet os på brudevalsen - det skal nok gå (og ellers er min kjole så stor, at man alligevel ikke kan se mine fødder). Uhh, nu er det jo lige om lidt!:o)
Dengang vi lejede forsamlingshuset som festen skal holdes i, fik vi lovning på at vi - medmindre der var nogen der døde, så der skulle afholdes mindehøjtidelighed - kunne få nøglen til huset torsdag middag.
I mandags ringede jeg så for at aftale nærmere og aftalte at snakkes ved i dag.
Og så er hun bare som sunket i jorden!
Jeg har lagt beskeder, ringet til menighedsrådsformanden (det er kirken der er udlejer), haft fat i hendes mand og senest hendes datter (?) som manden gav mig nummeret til.
Hold kæft hvor er det bare uprofessionelt! Så lige p.t. ved vi ikke om vi kan få nøglen som lovet - eller hvornår vi i så fald kan få den!
Jeg er skidevred over det og når først det hele er overstået får de min mening, råt for usødet.
Ellers har jeg fået hentet kjolen hos skrædderen - den var SÅ fin og passede helt perfekt! Ihh, hvor jeg glæder mig til at have den på på lørdag.:o)
Desuden har vi øvet os på brudevalsen - det skal nok gå (og ellers er min kjole så stor, at man alligevel ikke kan se mine fødder). Uhh, nu er det jo lige om lidt!:o)
tirsdag den 13. marts 2012
Brylluppet - 4 dage til.
i dag har været endnu en aktiv dag. Den startede lidt træls med at hende der skulle lægge min makeup aflyste. Øv bøv, men det var der ikke noget at gøre ved. Og hvilken bedre anledning til så at investere i noget ordentligt makeup? Det blev nogle Chanel-ting, som jeg er sikker på nok skal gøre mig smuk på dagen.
Desuden har jeg fået bekræftet frisøraftalen, fået arrangeret hvornår vi kan gøre receptionslokalet klar, hævet penge til kagedame, fotograf, serveringspersonale, osv. og arrangeret at vores hotelnøgle bliver hentet, s vi ikke slev skal bruge tid på det på dagen.:o)
I morgen skal vi bl.a. lære at danse brudevals - stay tuned.;o)
Desuden har jeg fået bekræftet frisøraftalen, fået arrangeret hvornår vi kan gøre receptionslokalet klar, hævet penge til kagedame, fotograf, serveringspersonale, osv. og arrangeret at vores hotelnøgle bliver hentet, s vi ikke slev skal bruge tid på det på dagen.:o)
I morgen skal vi bl.a. lære at danse brudevals - stay tuned.;o)
mandag den 12. marts 2012
Brylluppet - 5 dage til.
Så var det i dag vi gik igang med den sidste slutspurt inden brylluppet - og jeg synes at vi nåede meget.
Vi startede med at køre ind til byen og hente min søster. Hun havde cravings efter Jensens, og hvem siger nej til en frokost der ender med tag-selv-softice?:o)
Nå, bagefter gik vi igang. Vi kørte i Metro for at købe de sidste ting: kaffe, chokolade og sodavand.
Vores lille Peugeot 107 var godt presset på vej hjem - og med god grund!
Vi måtte køre hjem og læsse af, inden vi kørte i fakta og hente det Asti som vi havde bestilt. Det er vildt smart, så får man det hele samlet, man vælger selv hvornår man vil hente det og man kan returnere uåbnede flasker efter festen!
Vores soveværelse ser derfor sådan her ud nu - godt det kun er indtil på lørdag!:o)
Vi startede med at køre ind til byen og hente min søster. Hun havde cravings efter Jensens, og hvem siger nej til en frokost der ender med tag-selv-softice?:o)
Nå, bagefter gik vi igang. Vi kørte i Metro for at købe de sidste ting: kaffe, chokolade og sodavand.
Vores lille Peugeot 107 var godt presset på vej hjem - og med god grund!
Vi måtte køre hjem og læsse af, inden vi kørte i fakta og hente det Asti som vi havde bestilt. Det er vildt smart, så får man det hele samlet, man vælger selv hvornår man vil hente det og man kan returnere uåbnede flasker efter festen!
Vores soveværelse ser derfor sådan her ud nu - godt det kun er indtil på lørdag!:o)
Soyarimmet laks m. jordbærsalsa.
Med det skønne forårsvejr vi har for tiden, må vi finde på nogle lidt 'lettere' retter. I dag stod den derfor på soyarimmet laks med jordbærsalsa. Det var dejligt nemt at lave og smagte SKØNT!
Du skal bruge:
Laksefilet
Soyasauce
Frisk ingefær
Citronsaft
1 bk. jordbær
3 tomater
1 bdt. forårsløg
Olivenolie
Balsamico
Du skal begynde i god tid - et par dage inden servering. Laksen skal have været nedfrosset i mimimum et døgn inden du begynder (vistnok noget med nogle parasitter som dør af frost).
1 døgn inden servering lægger du laksen i marinaden bestående af soya, revet ingefær, citronsaft og peber.
På dagen laver du så jordbærsalsaen. Udkern tomaterne og skær dem i små stykker. Skær også jorbær og forårsløg fint og vend det forsigtigt med lidt balsamico, olivenolie og et drys salt.
Skyl marinaden af laksen, dup den tør i et rent viskestykke og skær den i ca 4 mm. tynde skiver. Server med jordbærsalsa (og lidt godt brød hvis det er en hovedret).
Du skal bruge:
Laksefilet
Soyasauce
Frisk ingefær
Citronsaft
1 bk. jordbær
3 tomater
1 bdt. forårsløg
Olivenolie
Balsamico
Du skal begynde i god tid - et par dage inden servering. Laksen skal have været nedfrosset i mimimum et døgn inden du begynder (vistnok noget med nogle parasitter som dør af frost).
1 døgn inden servering lægger du laksen i marinaden bestående af soya, revet ingefær, citronsaft og peber.
På dagen laver du så jordbærsalsaen. Udkern tomaterne og skær dem i små stykker. Skær også jorbær og forårsløg fint og vend det forsigtigt med lidt balsamico, olivenolie og et drys salt.
Skyl marinaden af laksen, dup den tør i et rent viskestykke og skær den i ca 4 mm. tynde skiver. Server med jordbærsalsa (og lidt godt brød hvis det er en hovedret).
søndag den 11. marts 2012
Slutspurten sættes ind...
Så er der under en uge til den store dag! Både den kommende mand og jeg har ferie i den kommende uge, så vi (okay, jeg) har lavet en liste over alle de ting vi skal ordne - dag for dag.:o)
Der bliver nok at se til og nu glæder eg mig abre til det bliver mandag så butikkerne og kontorerne åbner, så vi kan komme igang!
Der bliver nok at se til og nu glæder eg mig abre til det bliver mandag så butikkerne og kontorerne åbner, så vi kan komme igang!
fredag den 9. marts 2012
Kryds fingre!
Vi er blevet tilbudt en større lejlighed - eller, faktisk hele 2 styk: en 3-værelses og en 4-værelses.
De ligger i den anden ende af byen, og er billigere end den 2-værelses vi bor i nu! Desuden har de en ordentlig have (åhh, det kunne jeg godt tænke mig!) med græs og alt muligt.
Der var svarfrist i dag, så nu er det bare at vente og se om vi er de heldige der får en af lejlighederne. Jeg ved at vi er nummer 6 på listen til dem begge, så kryds fingre for at de første 5 ikke vil have dem (eller bare en af dem).:o)
De ligger i den anden ende af byen, og er billigere end den 2-værelses vi bor i nu! Desuden har de en ordentlig have (åhh, det kunne jeg godt tænke mig!) med græs og alt muligt.
Der var svarfrist i dag, så nu er det bare at vente og se om vi er de heldige der får en af lejlighederne. Jeg ved at vi er nummer 6 på listen til dem begge, så kryds fingre for at de første 5 ikke vil have dem (eller bare en af dem).:o)
søndag den 4. marts 2012
Lækre madpakkeboller m. squash.
I morgen skal jeg jo starte på mit nye job, så der sal en madpakke til. Jeg har bagt disse lækre 'squash-brud', som skal smøres med pesto og lægges sammen med salami, skinke, frisk peberfrugt og tynde skiver parmasan. - Glæder mig allerede!
Du skal bruge (ca 18 stk)
Selve dejen:
100 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl smagsneutral olie
4 tsk salt
3 spsk sukker
800 g hvedemelmel
200 g. hvid hvedemel
2 æg
200 g. revet squash (når den er revet, så mas væden ud af det med hænderne, inden vejning)
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og tilsidst mel. Ælt dejen godt sammen. - Ca. 10 minutter på røremaskine eller 5-6 minutter med håndkraft.
Lad dejen hævet tildækket i skålen i ca. 30 minutter.
Når dejen er klar, tager du den ud af skålen og ælter den kort igennem for at slå luften ud. Kom den tilbage i skålen og hæld derefter 2 hele æg og de revne squash op i dejen og ælt den sammen. Det er en noget fedtet oplevelse og dejen skiller nærmest. Sådan skal den gøre.
Tag en klump og læg dem på bagepladerne. Glem alt om at forme pæne, runde boller - det kommer ikke til at ske. Læg max. 6 klumper på hver plade, da de hæver ret meget i ovnen.
Bages v. 200 grader (varmluft) i ca 15 minutter.
Du skal bruge (ca 18 stk)
Selve dejen:
100 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl smagsneutral olie
4 tsk salt
3 spsk sukker
800 g hvedemelmel
200 g. hvid hvedemel
2 æg
200 g. revet squash (når den er revet, så mas væden ud af det med hænderne, inden vejning)
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og tilsidst mel. Ælt dejen godt sammen. - Ca. 10 minutter på røremaskine eller 5-6 minutter med håndkraft.
Lad dejen hævet tildækket i skålen i ca. 30 minutter.
Når dejen er klar, tager du den ud af skålen og ælter den kort igennem for at slå luften ud. Kom den tilbage i skålen og hæld derefter 2 hele æg og de revne squash op i dejen og ælt den sammen. Det er en noget fedtet oplevelse og dejen skiller nærmest. Sådan skal den gøre.
Tag en klump og læg dem på bagepladerne. Glem alt om at forme pæne, runde boller - det kommer ikke til at ske. Læg max. 6 klumper på hver plade, da de hæver ret meget i ovnen.
Bages v. 200 grader (varmluft) i ca 15 minutter.