Sider

mandag den 28. februar 2011

Arbejd, arbejd.

Nu er vi efterhånden ved at vænne os til begge to at køre almindelige vagter (altså 12½-timer, enten dag eller nat). Det er ret specielt at arbejde på den måde, og nogle gange er vi uheldige at vores vagter ligger sådan, at vi ikke ser hinanden i 1½ døgn.
Det stiller krav til, at man forstår at hygge sig alene, og det må man sige at jeg er god til efter mange år som single!


Her til aften er kæresten på nattevagt, og jeg skal tidligt op for at møde dagvagt i morgen, så jeg hygger mig indendørs med en nybagt kanelsnegl (uden glasur, for jeg kan bedst lide dem varme), et blødt tæppe og Hvem vil være millionær hen over skærmen.
Bagefter vil jeg pakke mig godt ind og begive mig hen på et af de grønne arealer, hvor hunden kan få lov til at løbe løs, inden jeg smutter tidligt i seng - måske sammen med Karen Blixens Den Afrikanske farm, som jeg har planer om at læse til marts måneds bogudfording...

Cannelloni

I går aftes afprøvede jeg noget nyt: hjemmelavede cannelloni. Det smagte simpelthen så godt og jeg kan varmt anbefale at lave dem en aften, hvor I har tid til at drikke et glas god rødvin til!:o)


1 pk. friske lasagneplader
Parmasan

Fars:
400 gr. hakket oksekød
1 lille løg
3 fed hvidlæg
2 æg
3 skiver brød
1 dl. mælk
1 tsk. oregano
1 spk. olivenolie
1 spk. hvidvinseddike
1 pk. Ricotta
2 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber

Tomatsovs:
3/4 dl olie
4 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater m. chili
Skal fra 1 citron
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
For at lave farsen starter man med at lægge brødet i blød i mælken. Herefter tilsættes æggene og man rører lidt med sine dejkroge. Hak løg og hvidløg så fint som du kan og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Rør farsen godt igennem og stil den på køl. Lav nu saucen, og mens den simrer, kan du gå igang med at forme cannellonierne.

Skær passende stykker af lasagnepladen. I den ene ende lægges en pølse fars og cannellonien rulles og lægges i et ovnfast fad.

Når du har lavet alle cannellonierne hældes tomatsovsen over, og de bages i ovnen i en halv time ved 175 grader. 5 minutter inden de er færdige tages fadet ud, og der hældes frisk revet parmesanost over og fadet stilles tilbage i ovnen til osten er smeltet.

Tomatsovsen:
Hak hvidløgene fint. Riv skallen af citronen
Varm olien op og steg hvidløgene 1 minuts tid ved jævn varme. De må ikke blive brune. Kom herefter tomaterne, salt og peber i. Kog i ca. 15 min. Smag til.
Til sidst tilsættes den revne cirtonskal.

søndag den 27. februar 2011

Ungdommen nutildags...

Okay, indrømmet; jeg har måske været en ret stille og rolig ung. Så måske er det derfor at jeg ikke atter, hvordan andre unge opfører sig?

Jeg begriber ikke, at hele vennekredsen gang på gang tager Fantasy, når de flere gange har oplevet at folk bliver bevidstløse og må afsted på hospitalet.
Det er udenfor min forståelse, hvorfor man lyver for ambulancemandskabet og insisterer på at "han har kun drukket alkohol" - fatter de ikke, at vi bedre kan hjælpe, når vi har alle oplysninger?
Jeg undrer mig over, at man stikker hovedet i busken og ikke vil tale om det - selvom man lige har set sin bevidstløse kammerat blive intuberet og kørt op på Intensiv.

Nogle gange føler jeg mig bare 80 år gammel, imens jeg tænker "ungdommen nutildags..."


onsdag den 23. februar 2011

Hæ, hæ, hæ.

Så skal jeg til fastelavnsfest!
- Dog skal jeg ikke være udklædt som brud (er vist også mere sørgeligt end festligt, når man er 26. Og ugift.), men derimod noget mere macho-agtigt. Mangler bare lige et enkelt accessorie, førend jeg er helt kørende.

I mordsætning til resten af blogland, så elsker jeg at klæde mig ud (måske fordi jeg ikke gør de til daglig;o)), så jeg er SÅ klar til at klæde mig ud, slå katten af tønden og spise fastelavnsboller.

tirsdag den 22. februar 2011

Fastelavn, er mit navn....

Drengene kan være superheltene der redder verden. Og pigerne?
De kan selvfølgelig være en giftelysten brud!;o)

mandag den 21. februar 2011

Tilbage fra ferie...

Så er ferien slut - jeg starter på arbejdet igen med en nattevagt, så jeg håber på en blid start.
Når jeg sidder her hjemme krøllet sammen på sofaen med et tæppe (har endnu ikke vænnet mig til de 30 graders forskel, der er fra Alicante og herhjem), så kan jeg ikke andet end at nyde livet.
Hunden ligger ovre i kurven og slumrer, vaskemaskinen rumsterer ude på badeværelset og af og til kan jeg høre klokken ringe ind, på skolen lidt nede af vejen.

Normalt kan jeg godt få lidt post-ferie-blues, men ikke denne gang!
Jeg har fået det fulde ud af ferien, og nydt hver en dag sammen med kæresten. Vi er simpelthen så priviligerede at vi kan placere vores ferie som vi vil og det nyder vi så længe det varer.

Vores næste ferie går til Fyn, hvor vi skal hygge sammen med en flok venner - til den tid er der forhåbentlig blevet lidt varmere her hjemme....!

søndag den 20. februar 2011

Spanien i billeder...

Åh ja, vi havde en SKØN tur - se selv (og pas på ikke at dø af misundelse; vi havde nemlig 25 grader!;o)):








fredag den 18. februar 2011

Forældre-date.

Forældre og sviger-forældre har hermed mødt hinanden.

Status:
  • 10 liter vin/øl/spiritus fortæret.
  • Unævnelige mængder Chili con carne er konsumeret.
  • Alle kan godt lide hinanden.
Vi er SÅ klar til at være en samlet familie!

onsdag den 16. februar 2011

tirsdag den 15. februar 2011

mandag den 14. februar 2011

Imens vi venter, vol. 1

Selvfølgelig har jeg da sørget for underholdning til jer imens, jeg er væk!
The one and only: Steen & Stoffer.:o)

lørdag den 12. februar 2011

Åhh, ferie!


SÅ er jeg bare klar til at starte ferien (hvilket er heldigt, eftersom vi skal op og afsted om 4½ time). Kufferten er pakket, passet er lagt frem og jeg skal ikke bekymre mig om hverken hund eller hus, for der er 'sitter til begge dele.:o)
I skrivende stund kan vi forvente 18 grader og fuld sol de første par dage, så det håber jeg bare holder stik.

Jeg kommer nok ikke til at blogge undervejs, men jeg lover at tage masser af billeder, som I kan se når vi vender hjem - og jeg har for-programmeret nogle hyggelige striber til jer undervejs.

God weekend!

onsdag den 9. februar 2011

Status.

Nåmen så blev jeg jo 26 i går. Og da jeg om aftenen sad halv-snaldret sammen med kæresten, og snakkede om hvor meget der er sket det sidste års tid, tænkte jeg på at skrive lidt om det...
Det er jo ikke nogen hemmelighed, at tingene - objektivt set - er gået ret hurtigt.
Fra Kæresten og jeg begyndte at rende og kysse på hinanden, gik der kun cirka 3 måneder til vi aftalte at flytte sammen, så da vi begyndte vores fælles hjem havde vi kun lige rundet vores 4-måneders dag.

Det var en kæmpe stor omvæltning for mig, at gå fra mange års singleliv i min egen lejlighed (i min egen by!) til at bo sammen med kæreste og hund på landet! Selvfølgelig har der da været nogle bump på vejen, men jeg synes altså at det har været overraskende nemt. Nu er vi ved at nærme os vores 1-års dag, men det føles som om at vi altid har været sammen; jeg kan ikke forestille mig, ikke at leve sammen med ham.

Jeg er også på vej ind i slutfasen af min uddannelse; jeg mangler blot min svendeprøve i maj måned, inden jeg er færdiguddannet ambulanceassistent.
Mange af de ting, som jeg havde forventet at have, men var så langt fra, som 25-årig, er altså efterhånden ret tæt indenfor rækkevidde. - Det er altså helt utroligt hvor hurtigt tingene kan vende!:o)

Alt i alt, så har det været et godt år for mig - tingene har flasket sig og succeserne er kommet som perler på en snor. Jeg ved ikke hvad jeg har gjort, for at fortjene at være så heldig, men jeg kan forsikre jer om at jeg tænker over det og nyder det hver eneste dag!

tirsdag den 8. februar 2011

Gaver, gaver, gaver!

Åh, jeg har fået nogle gode gaver til min fødselsdag! Jeg har fået dem lidt spredt, da jeg holdt fødselsdag sammen med mine forældre i sidste uge, men det gør jo ikke noget ift. gaverne.


Jeg er blevet velsignet med gaver i alle kategorier:
  • Af kæresten fik jeg en tur til Sydspanien. Vi rejser tidligt søndag morgen, og han har booket fly, hotel, bil, pasning af hund & hus og alt hvad der ellers hører til. Jeg glæder mig bare SÅ meget!
  • Af mine forældre fik jeg den nye Sara Blædel krimi "Dødsenglen", samt 500 kr. til shopping.
  • Af min søstre og deres mænd fik jeg de 2 Disney-DVD´er, som ulykkeligvis blev spist forleden (men heldigvis bliver erstattet), samt "Ben & Jerrys Homemade icecream and dessert-book"
  • Min 'svigermor' gav mig et gavekort til Bog & Idé på 200 kr. 

I dag er det.....

..... Min fødselsdag!
Og nu sidder jeg sikkert med æg, bacon, pølser, nybagte kanelsnegle og hvad der ellers hører sig til.

- Håbar at jeres morgen bliver lige så god, som jeg forventer at min bliver.:o)

søndag den 6. februar 2011

Scandinavia and the World

Jeg har netop opdaget en ny yndlings-overspringshandlings-underholdnings-side: Scandinavia and the World.
Indrmmet; det er stereotypt, men det er SÅ sjovt. Anbefalingen er hermed givet videre!:o)

Things are tensing up between North and South Korea. USA have joined in.
Nukes are involved.

...And in Denmark the news are mostly about the snow.
Because you know, it’s weird when it snows in a Nordic country.

fredag den 4. februar 2011

The Terminator!

Kort fortalt?

Vi lod min søsters hund, som vi passer være alene hjemme sammen med Jasper, i en times tid.
Da nåede hun at nedlægge:
  • Aladdin og Skønheden & Udyret, som jeg lige har fået i fødselsdagsgave!
  • Det nye nummer af Woman
  • 2 fotografier
  • ALT som hang på køleskabet
  • En kalender
Senere blev hun lukket ud i haven, hvor hun også lige nappede en sæk muld-jord.
Da jeg kom hjem, og kæresten viste mig alle tingene, kom jeg helt til at fælde en tåre - det var jo mine nye, fine fødselsdagsgaver!

Jeg tror også at Kæresten havde lidt ondt af mig, for da han kom hjem lidt senere havde han denne med til mig:

torsdag den 3. februar 2011

"Riis"

Jeg har lige læst årets første biografi.
Det er "Riis", som er skrevet i samarbejde med Lars Steen Pedersen, som også har skrevet Tøftings biografi.

Hold da op, hvor var den bare god!

Man følger Bjarne op igennem hele hans karriere, og kommer tæt på de ryttere som man kender (hvis man altså har fulgt med i cykling de sidste 15-20 år), og fortællingen løber let og flydende.

Man kommer også igennem de hårde år, hvor Bjarne bliver røvrendt af bl.a. Hamilton, Sastre og Schleck-brødrene (jeg er SÅ færdig med at heppe på dem!). Man sidder tilbage med en knude i maven, fordi man får bekræftet sine anelser om, hvordan tingene er forgået.

Bogen får mine varmeste anbefalinger - læs den, læs den!!!


Fra bagsiden:
Bjarne Riis blev nationalhelt, da han vandt Tour de France. Tiljublet af tusinder på en køretur i åben vogn gennem hovedstaden og hyldet i Tivoli af landets statsminister. Siden fulgte faldet fra tinderne. Skilsmisse, sportslig nedtur og beskyldninger om dopingmisbrug.


Riis er Bjarne Riis´ selvbiografi og fortælling om vejen fra en rodet barndom i Herning over kampen for at overleve i professionel cykling til at stå øverst på podiet i Paris som vinder af verdens hårdeste cykelløb.


For første gang fortæller Bjarne Riis om sit liv som en af Danmarks mest populære sportsfolk nogensinde, om sit dopingmisbrug, sin kaotiske opvækst og det barske professionelle cykelmiljø.RIIS giver et følelsesladet indblik i mennesket bag den sky og generte rytter, familiefaderen og den succesfulde forretningsmand. Vi er med til de store sejre, nedturene, i dagene omkring dopingindrømmelsen og til det dramatiske Tour de France i 2010, hvor Riis´ hold er i opløsning, men alligevel kører med om sejren.


Dette er historien om enspænderen, der udfordrede grænserne og nåede til tops. Om manden, der er bedst i modvind, og som altid er klar med en plan B.